Kirúgta a főiskola, mert túlságosan jobboldali volt

Kirúgta a főiskola, mert túlságosan jobboldali volt

El kellett hagynia a Total People nevű felsőoktatási intézményt annak a fiatal diáklánynak, aki büszkén vállalta jobboldali, bevándorlásellenes nézeteit az iskolában. Az intézmény már az első napon figyelmeztette a hallgatót, hogy nem lesz jó vége annak, ha továbbra is nyíltan vállalja gondolkodásmódját, majd kivágták onnan.

A 17 éves Alissa Cook-Gray nagyon boldog volt, mikor felvételt nyert a crewe-i Total People nevű felsőoktatási intézménybe, hiszen ott azt tanulhatta, amit igazán szeretett, a művészetet. Azonban az iskola és a diáklány kapcsolata nem tartott sokáig, mivel a lány jobboldali nézeteket vallott, a bevándorlásellenes Tommy Robinson nagy támogatója volt, amit nem nézett jó szemmel az iskola.

A lányt már az első napon figyelmeztették, hogy komoly baj lehet abból, ha nyíltan kiáll jobboldali nézetei mellett. Cook-Gray a csoporttársainak büszkén mesélte, hogy ő bizony támogatja a jobboldali Angol Védelmi Liga alapítóját és vezetőjét.

A többi hallgató az antiszemita baloldali Munkáspárt vezetőjét, Jeremy Corbynt támogatta, amivel az iskolának amúgy nem volt baja, csak a jobboldali nézetű lánnyal.

Takarodj az órámról, nem akarok itt látni egy olyasvalakit, akinek ilyen nézetei vannak”

Hírdetés

– mesélte a lány, hogyan förmedt rá az egyik tanár az órán.

A 17 éves hallgató ezután döntött úgy, hogy mégsem olyan jó dolog egy nyíltan a baloldallal szimpatizáló intézménybe járni. Egy másik eset során a hallgatók arról beszéltek, ki a kedvenc közéleti személyiségük, mikor Cook-Gray Tommy Robinsonnal jött elő, akkor hirtelen megfagyott a levegő a teremben.

A lány apja szerint egy ilyesfajta intézménynek nem szabadna diszkriminálnia a hallgatókat.

Mi egy igazán befogadó szervezet és intézmény vagyunk. Azt kérjük, hogy az épület falain belül mindenki működjön együtt a minél könnyebb beilleszkedés érdekében és tartsák tiszteletben egymás nézeteit”

– közölte az eset után a Total People szóvivője.

Bokor Gábor – www.888.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »