Kiröhögte a nemzetközi sajtó a magyar vizes vb kabalaállatát

Vasárnap volt a kazanyi vizes világbajnokság utolsó napja, ahol hatalmas előnnyel Hosszú Katinka aranyérmet szerzett 400 méteres vegyes úszásban. Mivel két év múlva Budapesten fogják megtartani az eseményt, így Orbán Viktor vehette át a FINA zászlaját. Bemutatásra került a 2017-es budapesti vizes vb kabalaállata is. A fehér pulinak gondolt valamit azért még érdemes lenne visszaküldeni egy kicsit a tervezőasztalra és alakítani rajta.

A Sportsgrid.com keményen lehúzta Budapest kabalafiguráját. Azt írják, hogy láthatóan nem jutott elég idő a megtervezésére. Valljuk be, van benne némi igazság. Az elméletileg pulinak gondolt figura leginkább egy sárga pólóba bujtatott hóemberre hasonlít, amit aztán fejen öntöttek egy adag tésztával. De az is lehet, hogy ez nem is puli, hanem egy vak komondor. A fehér állatka kinézeténél talán csak a neve nyomorultabb. A samsungsport.hu azt írja, hogy Bol-Dog névre sikerült elkeresztelni.

Hírdetés

Azt nem tudjuk, hogy kinek a keze munkáját dicséri e remek figura. Azt azonban elképzelhetőnek tartjuk, hogy azonos lehet a Ferencváros új kabalaállatát megtervező személlyel. Mint ismeretes a legendás Fradi sasból sikerült egy Csubakka testtel megáldott csirkét csinálni, amin azóta röhög ország-világ.

Ez a Fradi jelenlegi sas-csirkéje


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »