Király Zsolt: A magyarok nemzeti ünnepén bukott meg történelemből Boris Kollár házelnök

Király Zsolt: A magyarok nemzeti ünnepén bukott meg történelemből Boris Kollár házelnök

Nyitókép: NR SR live, reprofoto

Ritkán látható érzéketlenséget, mi több, tahóságot tanúsított ma a magyarokkal (valójában azonban önmagával szemben is) a szlovák parlament elnöke.

Az 1849-49-es szabadságharc és forradalom ünnepén a szlovák parlament magyar nemzetiségű tagja, Gyimesi György emelkedett szólásra, és szeretett volna két percben megemlékezni a bent ülő politikusok előtt március 15-e emlékéről, üzenetéről.

Jó 40 másodperc jutott neki, amikor Boris Kollár megpróbálta belé fojtani a szót azzal, hogy nem helyénvaló az ilyesmi, idézzük „kampányidőszakban“, és gyorsan lekeverte volna Gyimesit. A magyar politikus természetesen nem hagyta magát, még ha Kollár bele is beszélt a szövegébe.

Néhány megjegyzést ilyenkor kötelességünk tenni:

Hírdetés

Kedves Boris Kollár! Ön is tudja, hogy március 15-e tavaly is volt, és jövőre is lesz. Függetlenül attól, hogy épp választások-e lesznek Szlovákiában a kormány bukása miatt, vagy sem. Mindenesetre Ön ma emberként és politikusként is megbukott. Polgártársai iránti tiszteletből, történelmi ismeretekből, intelligenciából.

Fontos hangsúlyozni mindezt még akkor is, ha szlovák parlament elnökéhez hasonló percemberkék a legritkább esetben zavartatják magukat az ilyesmik miatt. Hiszen akinek a fenti összefüggéseket magyarázni kell, az szinte biztos, hogy fel sem fogja azokat.

Boris Kollár cimborái közül sokan már nem élnek. A maffiatagok élete ugyanis gyakran nem életbiztosítás. A Sme rodina elnöke azonban egészen a második legfontosabb közjogi méltóságig jutott. De a kabátba, melyet visel, soha nem fog belenőni.

Gyimesi György előtt pedig le a kalappal!

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »