Király Júlia megírta Márki-Zay Péternek, hogy kiszáll a kampányból

Az MNB volt alelnöke a miniszterelnök-jelöltnek és az ellenzéki pártok gazdaságpolitikai szakpolitikusainak írott levelében jelentette be hétfőn, hogy a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában – írja az atv.hu. A lap által idézett levél szerint ezt nem akarta a nyilvánosságban közölni, mert attól tartott, ártana az ellenzéki kampánynak. „Egyszerűen nem fogok ráérni” – fogalmazott Márki-Zay Péter gazdaságpolitikai tanácsadója, akivel nemrég mi is interjúztunk.

Döntését azzal indokolta, hogy ha valaki rákérdezne, mit gondol az Egységben Magyarországért köztársasági elnök-jelöltjéről, akkor nem tudna mást válaszolni, mint hogy Róna Péter egy „huncut pici gazember”.

Hírdetés

„Király Júlia a döntését indokló levelében rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg Róna Péter egyetemi és vállalkozói pályafutásával kapcsolatban, majd emlékeztette az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy Róna őt (mármint Király Júliát) személyében számtalan alkalommal nyíltan megtámadta, a devizahitelezés elterjesztéséért felelős »hét főbűnös« egyikének nevezve őt” – írta az atv.hu, amely kereste Király Júliát telefonon, de nem érte el.

Márki-Zay jelöltje eredetileg Iványi Gábor lett volna a köztársasági elnöki posztra, ami eleve szimbolikus gesztus tud csak lenni, hiszen a kétharmad Novák Katalin mögött áll. De a hat párt között nem volt konszenzus a lelkész jelöléséről, így esett a választás a Jobbik által javasolt közgazdászra.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »