Király előtt tiszteleg a brit sajtó

A nívós The Standard angol napilap könnyes búcsút vett Király Gábortól, aki véleménye szerint az Európa-bajnokság egyik legnagyobb sztárja volt. A szürke mackónadrágos kapus évekig védett Angliában, nem is feledkeztek meg tisztelegni előtte.

A 180 éve alapított, Londonban és környékén az egyik legolvasottabb lapnak számító The Standard külön cikkben foglalkozott a magyar válogatott kapusával. Király 2004 és 2007 között három évig védte az angol első osztályú Crystal Palace kapuját, ahol valóságos közönségkedvenccé vált, de szerepelt a Burnley és a Fulham csapatában is.

Király Gábor az Európa-bajnokságok történetének legidősebb pályára lépő játékosa lett, trükkös megoldásaival pedig felhívta magára egész Európa figyelmét. Személyisége mellett teljesítményével hozzájárult a magyar válogatott sikeréhez, például a Belgium ellen elszenvedett 4-0-s vereség alkalmával tíz védést mutatott be, ami az idei Eb-n szintén rekordot jelent.

Hírdetés

A The Standard képgalériával tisztelgett a magyar hálóőr előtt, akinek a Belgium elleni szenzációs védéseit emelte ki. A lap szerzői pedig csak remélik, hogy a 2018-as világbajnokságon újra találkozhatnak Királlyal és a magyar válogatottal.

Tény, ami tény, a hazatérést követően egy szót sem ejtett a lehetséges visszavonulásról a Haladás kapusa, aki a legújabb hírek szerint Szombathely díszpolgári címét is meg fogja kapni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »