Kirakják a Hír TV-t, pornó és Vajna tévéadói jönnek helyette

Kirakják a Hír TV-t, pornó és Vajna tévéadói jönnek helyette

Eléggé átlátszó módon akarják kinyírni a Hír Televíziót, amely már nem számít kormányzati sajtóorgánumnak, mióta Simicska Lajos azzal a bizonyos „g”betűvel kezdődő jelzővel illette egykori barátját, Orbán Viktor miniszterelnököt. A Hír Televízió csaknem 14 éve áll szerződésben a PR-Telecom nevű kábelszolgáltatóval, de a cég most hirtelen úgy döntött, januártól nem sugározza tovább körülbelül 70 ezer ügyfelének Magyarország első hírcsatornájának műsorait – számolt be a Magyar Nemzet.

A PR-Telecom szeptember közepén közölt felmondásában vis maiorra hivatkozott, és azt írták, az RTL Klub és a TV2 részére fizetendő műsordíj olyan hatalmas anyagi terhet jelent a cég számára, hogy a Hír TV-t így már nem tudják sugározni. Csakhogy kiderült, közben 14 új csatornára mégiscsak jut pénz.

Az új csatornák között pedig hat – FEM3, Kiwi TV, Zenebutik, Chili TV, Humor+, Mozi+ – Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozik. De másik hat tematikus és két pornócsatornával – Eroxxx és Brazzers TV – is „erősít” a PR-Telecom.

Hírdetés

A Magyar Nemzet arra is felhívta a figyelmet a cikkében, hogy a cégadatbázis szerint a PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a Central Eastern Cable & Media Group Limited. A máltai cégbíróságtól beszerzett iratok alapján ennek a társaságnak tavaly még ugyanaz a máltai vagyonkezelő cég volt a tulajdonosa, mint annak a luxusjachtnak, amelyen a milliárdossá lett felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc nyaralt – írja a lap.

Mászáros egyébként pont a napokban vásárolta meg Széles Gábortól az Echo Televíziót, amelynek természetesen biztos helye van a PR-Telecom kínálatában.

A Hír Televízió nem fogadja el a kábelszolgáltató szerződésbontását: a csatorna jogászainak álláspontja szerint a szerződést idő előtti rendes felmondással nem lehet megszüntetni. Jelezték is a PR-Telecomnak, hogy ha január elsejétől a televízió elosztását a társaság bármilyen módon korlátozza vagy megszünteti, a keletkező kárt a csatorna egy összegben a kábelszolgáltatóra terheli majd.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »