Kiosztotta a felcsúti akadémia a kommentelőt egy szarkasztikus hozzászólás miatt

Kiosztotta a felcsúti akadémia a kommentelőt egy szarkasztikus hozzászólás miatt

Ulysse Diallo, a Puskás Akadémia fiatal magyar tehetsége felkavarta a csapat Facebook oldalát. A felcsúti admin alaposan begurult, szóba került a Manchester United, de még a névhasználatról is kitört a vita. Így védi magát a magyar futball sikersztorija.

A csapat Facebook oldalán látható egy videóinterjú az új igazolással, Ulysse Diallóval, aki nem is magyar, nem is fiatal, de azért belefér az akadémia profiljába. Itt jegyezte meg egy kommentelő, hogy

„fiatal magyar tehetségnek tűnik”

A felcsúti oldalkezelőnél aztán hamar borult a bili. Először egy gyenge iróniával reagált:

„Igazad van Dániel, A Manchaster Unitetben is kizárólag manchasteri fiatal utánpótlásbeli angol csávók játszanak. Vagy mégsem… :-)”

Hírdetés

Nem én írtam el, tényleg nem sikerült eltalálni a United nevét. Ezután persze megrohanták a kommentelők az akadémiát egyrészt a helyesírás miatt, másrészt jelezték, hogy nem is „Manchester United Akadémia” a csapat neve.

A Puskás név körül is adódtak bonyodalmak, mert Puskás Ferenc itthon a Kispest legendája és az ég világon soha, semmi köze nem volt Felcsúthoz. Ennek örömére a Honvéd is megkapta az ívet az akadémia Facebook oldalának kezelőjétől, de valamiért még a Ferencváros és az Újpest is szóba került.

„Lehet belekötni a helyesírásba, de nem ez volt a téma. Akkor kérdezem, hogy milyen néven kéne szerepelnünk? Puskás Örökségének Ápolója FC, vagy Puskás Ferencet Méltón Búcsúztató FC , vagy mi van? Ki szolgál rá a PUSKÁS FERENC névre a kispest, aki nem volt kiváncsi a búcsúztatóra, amelyiknek a tulajdonosa nem volt ott a búcsúztatásán, és akiknek mostanában jutott eszébe, hogy PUSKÁS KISPESTÉ? Eddig hol voltak? A Fradi, amelyik az Albert stadion nevet elcserélte a Grupamára? Az Újpest, ahol nem engedik be Göröcs Titit egy meccsre, csak belépővel és nem tiszteletjeggyel? Hol született Puskás, nem Magyarországon? Akkor ki viselhetné ezt a nevet? A felcsúti akadémián évenete 25 srác végez, és vagy focista lesz, vagy a sporttal kapcsolatos szakmában folytatja az életét. Igazán sajnálom, hogy a gyűlölet ennyire meghatározza a véleményeteket.”

Azt azért érdemes hozzátenni, hogy a kispesti csapat segített az öreg korára egyre rosszabb egészségi állapotba kerülő Puskásnak, szóval nem mostanában jutott eszükbe, hogy hoppá van egy legendánk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »