Kinyírta magát a FEMEN alapítója

Kinyírta magát a FEMEN alapítója

Holtan találták párizsi lakásában Okszana Sacskót, a FEMEN nevű szélsőséges feminista szervezet társalapítóját. 2008ban az ukrán „művésznő” találta ki, hogy a szervezethez csatlakozó lotyók fedetlen mellel tüntessenek nekik nem tetsző események és politikusok ellen, valamint hevesen támogatta a vallási kegyhelyek meggyalázását is.

A FEMEN tevékenysége közfelháborodást váltott ki Ukrajnában, különösen miután egy félmeztelen aktivistájuk motorfűrésszel döntött le egy keresztet „performance” gyanánt. Sacsko ekkor gyáván elmenekült Ukrajnából, nem vállalva a következményeket cselekményéért. Jellemző a nyugat-európai társadalom züllöttségére, hogy a francia kormány azonnal menedékjogot biztosított a templomgyalázónak, bűncselekményeiről dicsőítő dokumentumfilm készült, és még a francia posta is bélyegre nyomtatta arcképét, mint a „nők felszabadításának” élharcosát ünnepelve őt.

Hírdetés

A halál okáról még nem derültek ki részletek. A francia rendőrség elszállította a holttestet további vizsgálatokra. A nyugat-európai sajtó és olvasói krokodilkönnyeket ontanak a „tragédia” fölött a „hősnőt” magasztalva. A kelet-európai és orosz sajtó azonban tárgyilagosan számolt be az esetről, az olvasói kommentek pedig vagy kárörvendően ünneplik a „parazita” halálát, vagy szánalmas pályafutása, céltalan és gyűlölettel teli élete cseppet sem meglepő végkifejletéről értekeznek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »