Kinyílt az időkapszula: ezeket tartották fontosnak 1969-ben

Kinyílt az időkapszula: ezeket tartották fontosnak 1969-ben

Menetjegyek, újságcikkek és különböző névsorok kerültek elő a Gyermekvasút hűvösvölgyi állomásépületében 50 éve elhelyezett időkapszulából. A vasút szóvivője elmondta, hogy a csomag tartalmát kiállítják.

Szombaton ünnepélyes keretek között kinyitották a Gyermekvasút 1969-ben ötven évre elrejtett időkapszuláját.

“Az időkapszulában nemzeti színű szalag és a vasutaskörökben jól ismert ólomzár alatt alufólia őrizte a hatvanas évek budapesti Úttörővasútjának megannyi emlékét” – számolt be a nagy eseményről az InfoRádióban Váczi Viktor, a Gyermekvasút szóvivője.

Előkerültek névsorok több fővárosi úttörőcsapatról, továbbá a budai kisvasút 1969-ben állományban lévő dolgozóiról és ifjúsági vezetőiről. A kincsek között volt még az Úttörővasút 20 éves történetét átölelő jubileumi kiadvány, ezt 1968-ban adták ki.

Hírdetés

Akadtak még kitüntetések, jelvények is az úttörőéletből.

Az ünnepségen az Úttörővasút akkori üzemfőnöke volt az egyik “nyitóember”, illetve nagyon sok egykori ottani vasutas figyelte várakozással a történéseket.

Az időkapszulát 1969-ben helyezték el a Gyermekvasút hűvösvölgyi állomásépületének alsó szintjén, ott, ahol a gyermekvasutasok zászlófelvonási helye is van.

A kisvasút ottani múzeumának egyik vitrinében ki is állítják a most fellelt tárgyakat.

Az üreg most üres, megvan a lehetőség, hogy újabb időkapszulát helyezzenek el a jövő gyermekvasutasai számára – mondta még Váczi Viktor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »