Kínos pillanatok a repülőn: kilépett a bőröndből a kislány

Előállítottak egy nőt a párizsi Roissy repülőtéren, miután egy négyéves kislányt rejtett el a kézipoggyászában egy Isztambulból érkező járaton – közölték szerdán a repülőtéri hatóságok.

Az eset még hétfőn történt. A nő állampolgársága nem ismeretes, csak annyit lehet tudni róla, hogy Franciaországban él, és a táskájába rejtett haiti állampolgárságú kislányt állítólag örökbe kívánja fogadni, ennek érdekében az eljárást már elindította.

A francia hatóságok szerint a nő Isztambulban szállt át Párizs felé, a gyerekkel jelent meg az ellenőrzéseken, de nem engedték őket felszállni.

Hírdetés

A nő ekkor döntött úgy, hogy elrejti a kislányt egy táskában, majd egy másik járatra vásárolt jegyet és arra szállt fel a gyerekkel. A repülőgépen a táskát a lábához helyezte és letakarta egy takaróval, de a kislánynak ki kellett mennie a mosdóba, és ezzel felhívták magukra az utasok figyelmét.

Az Air France légitársaság közleményben jelezte, hogy egy nő olyan gyermekkel utazott be az országba, akinek nem volt jegye és akit elrejtettek egy táskában.

A légitársaság a gép hétfő esti érkezésekor ezért értesítette a francia hatóságokat.

A nőt őrizetbe vették, de végül nem indítottak ellene eljárást. Szerda délután ő is, és a kislány is még a repülőtéren tartózkodott, mert a hatóságok még nem fejezték be a vizsgálatot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »