Kínos pillanat a demencia jeleit mutató demokrata elnökjelölttől

Kínos pillanat a demencia jeleit mutató demokrata elnökjelölttől

Joe Biden, a baloldali demokraták elnökjelöltje és Donald Trump kihívója újabb bizonyítékát adta annak, hogy egyre erősebben mutatkoznak nála a demencia jelei.

Barack Obama 77 éves korábbi alelnöke pénteken a National Education Association (NEA – Nemzeti Oktatási Szövetség) nevű szervezet konferenciájára jelentkezett be online. Csakhogy, ami ezután következett, arra nem lehetett felkészülni. A teljes szellemi leépülés felé sodródó baloldali politikus – akinek felesége, Jill Biden is tagja a NEA-nak -, úgy mutatkozott be, hogy 

Nem mondható épp szokatlannak a mostani mutatványa, az internet tele van a bakijait bemutató összeállításokkal, amikre az amerikai sajtó csak “brain freeze”-ként szokott általában hivatkozni, ami ez esetben egy pillanatnyi mentális zavarodottságra utal.

Június közepén Philadelphiában beszélt egy, az amerikai gazdaság újranyitásáról szóló kerekasztal-beszélgetésen, amikor konkrétan elfelejtette, mit akart mondani.

Hírdetés

Úgy kezdte a mondatot, hogy “a meredeken emelkedő…”, majd a kínos habogás után gyorsan Donald Trumpra terelte a szót, aki szerinte nem tud megfelelően szövetségi szintű ügyekre fókuszálni.

Február végén, amikor nem dőlt el, hogy ő lesz a demokraták elnökjelöltje, egy dél-karolinai támogatói gyűlésen elfelejtette, hogy milyen tisztségért is indul. Azt mondta, hogy ő a szenátus egyik székéért indul. Egészen pontosan: 

Emlékezetes, hogy Joe Biden az után vált a demokraták jelöltjévé, hogy a pártvezetés módszeresen választotta le róla a többi indulót, köztük a szélsőbaloldali Bernie Sanderst is, nem kis részben a Clinton-klán és Barack Obama korábbi elnök közbenjárására. Utóbbi áprilisban már nyilvánosan is kiállt volt alelnöke mellett, ami az amerikai baloldal körében tovább sem lankadó Obama-imádat miatt gyakorlatilag minden további kérdést eldöntött.

Kedden pedig újságírói kérdésére kijelentette, hogy folyamatosan tesztelik a kognitív képességeit, tehát hogy nincs-e valamiféle szellemi problémája.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »