Kínos beismerésre kényszerült a Jád Vásem: lelepleződött a holoiparos történelemhamisítás működése

Kínos beismerésre kényszerült a Jád Vásem: lelepleződött a holoiparos történelemhamisítás működése

Most persze csak annyit ismertek el, amennyire az érintett országok felháborodása miatt rá voltak kényszerülve (fideszes tiltakozást persze soha ne várjunk), de legalább kapott a világ egy kis ízelítőt abból, hogyan tákolták össze ezt az egész holohazugságot.

„A Holokauszt Világfórumon bemutatott videók Oroszország javára torzították a történelmi tényeket, elhallgatták a Molotov-Ribbentrop paktumot, átrajzolták Lengyelország határait, összemosták a kényszermunka táborokat a haláltáborokkal” – írja az Új Kelet nyomán a Neokohn.

A Jád Vásem nyílt levélben mentegetőzik a múlt hónapban Jeruzsálemben több tucat világvezető részvételével megrendezett Holokauszt Világfórumon bemutatott „történelmi tartalmú videók” miatt, amelyek „számos pontatlanságot és torzítást” tartalmaztak, miután kritikák érték Oroszország háború befejezésében betöltött szerepének túlzott hangsúlyozása miatt.

Történelmi tények részleges ábrázolása…

„Sajnos a videók az eseményen, különös tekintettel a második világháború és a holokauszt kulcsfontosságú pontjainak összegzésére, pontatlanságokat és a történelmi tények részleges ábrázolását tartalmazták, amelyek kiegyensúlyozatlan benyomást keltettek. A videók … nem adtak összetett képet” – ismeri be a Jád Vásem levele, mely kedden jelent meg a Háárec napilap héber kiadásában.

Hírdetés

A hivatalos ceremónián bemutatott videók szinte kizárólag a Szovjetunió szerepére összpontosítottak a „nácik” legyőzésében, csökkentve Amerika, Nagy-Britannia és más országok szerepét. Nem említették továbbá a Molotov-Ribbentrop paktumot Joszif Sztálin és Adolf Hitlerrel között, és más Moszkvának kényelmetlen tényt is kihagytak belőle.

„Összekeverték a kényszermunka táborokat a haláltáborokkal” – évtizedek óta összekeverik

„Nem utaltak Lengyelország felosztására a Szovjet Oroszország és a náci Németország között 1939-ben, vagy Nyugat-Európa 1940-es megszállására” – írja a Jád Vásem. Ráadásul a videóban bemutatott térképek hibásan ábrázolták Lengyelország és szomszédai határait, és szót sem ejtenek Ukrajnáról. Összekeverték a kényszermunka táborokat a haláltáborokkal (micsoda beismerés! – a szerk.), és csak részleges, vagy téves történelmi információkat tartalmaztak.

A Fórum szervezőbizottsága élén Mose Kantor milliárdos üzletember, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke állt. A rendezvényt a Jád Vásemmel együttműködésben szervezték, Reuven Rivlin elnök támogatásával. Az izraeli külügy szintén részt vett a szervezésben – tehát nem lehetett véletlen a hazugságözön.

Az eseményen részt vevő testületek nagy száma a politikai, diplomáciai és a tudományos élet problematikus keverékét alkotta, kritikát váltva ki a történészek, politikusok és más közszereplők részéről, melyek közül néhány közvetlenül a Jád Vásemre irányult.

Akkor most szépen rá lehetne térni a hatmilliós hazugságra, a lámpaernyőkre, a szappanfőzésre, a gázkamrákra és a többire, és bocsánatot lehet kérni azoktól, akiket meghurcoltak és/vagy bebörtönöztek azért, mert valamelyik, a fentiekhez hasonló hazugságra rámutattak…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »