Kinevezték Petry Zsolt utódját a Herthánál

Kinevezték Petry Zsolt utódját a Herthánál

A junioroktól érkező Ilja Hofstädt lett a kedden menesztett Petry Zsolt utódja a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzői posztján.

“Így döntöttünk, miután az első számú jelöltünk, Király Gábor nem vállalta a felkérést” – jelentette be csütörtökön Arne Friedrich sportigazgató, majd kifejtette, hogy az idény hátralévő részében az U19-es csapattól felhozott Hofstädt látja el a kapusedzői teendőket.

A 48 éves szakember 2004 óta dolgozik a berliniek utánpótlásában, és 2015 óta a korosztályos német válogatottaknál is tevékenykedik.

Hírdetés

A Hertha két napja azon kijelentései miatt menesztette Petry Zsoltot, amelyeket a Magyar Nemzetnek adott interjúban a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett.

Szerdán az utódjául kiszemelt Király Gábor sajtóértesülések szerint visszautasította az ajánlatot, mondván, napi szinten rengeteg a teendője Szombathelyen a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, és most nem tudta volna ezeket maga mögött hagyni.

Csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérette Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét a tárca parlamenti államtitkára. Magyar Levente kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

Kiállt Petry Zsolt migrációval kapcsolatos véleménye mellett a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: jogállamban a szólásszabadság által engedett véleménynyilvánítás miatt nem szabadna megbüntetni senkit, ha ilyen előfordul, a hatóságoknak kellene fellépnie.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »