Kinek mit (nem) intézett a kormánya

Kinek mit (nem) intézett a kormánya

Emlékszünk még rá, Orbán Viktor mondta nemrégiben, „kinek mit intézett a kormánya”, amivel arra utalt általában, hogy Magyarországon sokkal jobb a helyzet, mint Nyugat-Európában. Ezúttal viszont az a jogos kérdés merül fel, mit nem intézett?

Bevezetőként kezdjük azzal, a szivárványos zászlók középületekre tűzésének tilalmát kezdeményezte törvényjavaslatában Novák Előd, de azt senki sem támogatta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában, a kormánypártok sem, és a DK-tól is csak egy nácizásra futotta. Hasonlóan a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását követeli, hiszen mi a mára mindenféle szexuális devianciát népszerűsítő felvonulások ügyében se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem fogadjuk el: a tiltást szorgalmazzuk, mondta a Mi Hazánk képviselője.

De voltak más események is a héten.

– Két és fél év jogi küzdelem után engedélyezték a hivatalos nemváltoztatást, és vele együtt a névváltoztatást a magyar hatóságok. A Háttér Társaság jogvédő szervezet két ügyfele is sikerrel járt, akik évek óta küzdenek azokért a jogaikért, amelyek egyébként megilletik őket a magyar alkotmánybíróság szerint is – fogalmaz az Index.

Hírdetés

– A transzneműek azok a személyek, akiknek a nemi identitása és/vagy a nemi önkifejezése eltér a születéskor kijelölt nemtől. Vagyis konyhanyelven megfogalmazva és meglehetősen leegyszerűsítve: ők azok, akik például férfitestbe születtek, mégis nőnek érzik, belül nőnek élik meg magukat; illetve fordítva. Bár nem minden transznemű tesz így, az azonosulás érdekében – feltéve, ha van rá lehetőségük – gyakran változtatják meg a testüket, többek között hormonterápia, valamint nemi átalakító műtét segítségével. Az interszexuálisok pedig azok, akik a nemi anatómiai jellegek (kromoszómák, hormonok, testfelépítés, külső és belső nemi szervek) olyan kombinációjával rendelkeznek, amelyek alapján nem sorolhatók be anatómiailag egyértelműen a férfi-női kategóriákba – „világosít fel” minket a Háttér Társaság LMBTQIstb-kisokosában.

Mi pedig erre az egészre azt mondjuk, hogy ez közönséges mentális betegség. De úgy tűnik, jelenkorunk Magyarországa, ahol 12 éve az ún. keresztény-konzervatív kormány uralkodik, szabad utat ennek.

Emlékezetes, 2020 májusában szavazta meg a parlament azt a bizonyos 33-as paragrafust, amely megváltoztathatatlanná teszi az anyakönyvben, így az összes többi hivatalos papírban, a személyi igazolványban, a lakcímkártyán, a jogosítványban a születéskori nemet. De a Háttér Társaság felforgató munkája eredményeképp végül 2021 tavaszán az Alkotmánybíróság megállapította, hogy Alaptörvény-ellenes a transznemű emberek nemének jogi elismerését visszamenőleg betiltani, hiszen az a visszaható hatályú jogalkotás tilalmába ütközik.

– Nagyon izgultam, és amikor elolvastam a levelemet, nem akartam elhinni, hogy végre sikerült. Örömkönnyek jöttek belőlem. Nem tudom elmondani, hogy mennyire boldog vagyok. Végre elértem, amit szerettem volna, még ha erre négy évet kellett várnom. Tényleg nagyon boldog vagyok, és hihetetlen érzés ez most számomra – nyilatkozta az egyik érintett, akit a Háttér Társaság képviselt.

Nehéz elhinni, hogy ezekre a folyamatokra ne lenne hatása a kormánynak, ha akarná. Számomra az is világosnak tűnik, hogy ezek mind-mind gesztusok akarnak lenni Brüsszel felé (aki ellen „szabadságharcolnak”), csak jöjjenek már azok az EU-s pénzek. Rendben, ez is egy álláspont, csak akkor ezek után ki hiszi el, hogy ez egy valóban nemzeti és valóban keresztény kormányzat volna?

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »