Kínaiak és oroszok vásárolják a magyar ingatlanokat

A Magyarországon ingatlanszerzésre engedélyt kérelmező, nem EU-polgárok fele kínai – írja a hétfői Világgazdaság. Mögöttük stabilan az oroszok állnak a második helyen, megelőzve az ukránokat és az izraelieket, de tavaly már a törökök is felzárkóztak az élbolyhoz.

Budapesten a Nagykörúton belüli területeken a 200 ezer eurós (60 millió forintos) és a drágább ingatlanok a legnépszerűbbek, Budán pedig főként a 300-400 ezer eurós házakat keresik a külföldiek – mondta a lapnak Hegedűs László, a Duna House ingatlanközvetítő hálózat franchise-partnere.

Hírdetés

A legfelkapottabb vidéki város továbbra is Hévíz, Miskolcot, Debrecent, Pécset és Keszthelyet előzi meg.

Azt korábban mi is megírtuk: csak 2017-ben 40 százalékkal több kínai állampolgár érdeklődött magyar ingatlanok iránt, mint egy évvel korábban. A vevők teljesen más társadalmi státuszt képviselnek, mint a húsz-harminc éve Magyarországra érkezettek. Elsősorban Budán, a II. kerület kertvárosi részén keresnek nagyobb értékű, 54-80 millió forint körül értékben ingatlanokat, a pesti oldalon pedig – főleg befektetési célból – lakásokat vásárolnak 47-69 millió forintért.

hvg.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »