Kínai szakértő: Amerikának nem érdeke a háború lezárása

Washington jelenleg nem érdekelt az ukrajnai konfliktus lezárásában – írta a Global Times című kínai lap. A lap szakértői szerint az USA jelenleg nem kész, vagy nem akar tárgyalni Oroszországgal.

Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja nem fogja hagyni, hogy a konfliktus véget érjen, és továbbra is arra fogja használni, hogy aláássa Oroszország és az EU pozícióit, és Ukrajna az az ár, amit Washington hajlandó ezért fizetni.

„Az orosz–ukrán tárgyalások tavalyi többszöri fordulója, amelyek nem vezettek érdemi eredményre, bebizonyította, hogy még ha Moszkva és Kijev meg is állapodik valamilyen formában, Washington azonnal belekeveredik, és tönkreteszi az egész folyamatot” – idézte a lap Szong Csongping kínai katonai szakértőt.

Hírdetés

Hangsúlyozta, hogy jelenleg nem az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások lehetősége a fő kérdés, hanem az, hogy Washington és Moszkva „legalább némi hallgatólagos konszenzusra jusson az eszkaláció elkerülése érdekében”.

Szong Csongping felvetette, hogy „ha Oroszország tárgyalásra való felhívását az USA figyelmen kívül hagyja, akkor Moszkva még elszántabban fog katonai intézkedésekkel áttörést keresni”.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »