Kínai infektológus: Itt az ideje megváltoztatni a COVID-19 betegség besorolását

Kínai infektológus: Itt az ideje megváltoztatni a COVID-19 betegség besorolását

Kínában hamarosan megváltozhat a COVID-19 betegség súlyos fertőző betegségként való besorolása, ami a szigorú járványellenes intézkedések enyhítését eredményezné.

Kínában a covidos megbetegedések több mint 95 százaléka jelenleg tünetmentes, a betegség lefolyása enyhe, a halálozási arány nagyon alacsony. Ilyen körülmények között a vírus jelenlegi besorolása nem felel meg a tudományos ismereteknek – idéz a Yicai kínai állami hírügynökség egy magát megnevezni nem kívánó infektológus. Szerinte így a COVID-19 fertőző betegség átsorolható B, vagy akár C kategóriába.

Hírdetés

2020 januárjától a kínai COVID-19 B kategóriájú, de a hatóságok az A kategóriás protokollokat követik a zéró tolerancia politikájának érvényesítése érdekében. Kínában az A kategóriás betegségek közé tartozik például a bubópestis és a kolera, míg a SARS, az AIDS és a lépfene a B kategóriába tartozik. A C kategóriába tartozik többek között az influenza, a lepra és a mumpsz.

A fertőző betegségek osztályozásának a Nemzeti Egészségügyi Bizottság, Kína legmagasabb egészségügyi hatósága által javasolt módosításához az Államtanács vagy a kormány jóváhagyása szükséges.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »