Kínából érkezik majd segítség?

Kínából érkezik majd segítség?

A Szlovák Állami Tartalékkezelő (Správa štátnych hmotných rezerv) szerződést írt alá harminc millió sebészeti maszk és további védőeszközök megvásárlásáról. A következő másfél hétben megérkezik a védőfelszerelés – jelentette ki vasárnap kora este Kajetán Kičura, a Szlovák Állami Tartalékkezelő elnöke.

A kormányülés során döntöttek a védőfelszerelés beszerzéséről. A védőfelszerelés nem csupán a krízishelyzetben dolgozókat védelmezné, hanem az ország teljes lakosságát.

A tárcaközi együttműködésnek köszönhetően a következő mintegy tíz napban megérkeznek a sebészeti szájmaszkok.

– emelte ki.

Hírdetés

Mindezek mellett olyan védőfelszerelések is érkeznek, melyek a kórházi alkalmazottakat, valamint a közlekedésben dolgozókat védi a koronavírus-járványtól. Mint Kajetán Kičura felvázolta: érkeznek különféle gázálarcmaszkok is, továbbá köpenyeket és gumikesztyűket is beszereznek.

Világszerte nehéz helyzetben vagyunk, mindenütt hiánycikk a védőfelszerelés. Egyedül Kína rendelkezik elengedő készlettel.

A megrendelt készlet az állam sürgősségi készlete lesz, melynek szétosztásáról a kormány dönt majd.

Mindeközben 18 órakor még mindig tart a kormány rendkívüli ülése, melyen többek között a koronavírus-járvány miatti további óvintézkedésekről is döntenek.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »