Kínában erőteljesen nőtt a modern technológiai ágazatok forgalma tavaly

Tavaly erőteljesen, az ipari átlagot jóval meghaladó mértékben nőtt a kínai informatikai és távközlési technológiai ágazatok összesített forgalma, elsősorban az új technológiai ágazatok térnyerésének köszönhetően.

Az ipari és informatikai minisztérium adatai alapján Kína távközlési ipara 2023-ban 1,68 billió jüan (mintegy 236 milliárd dollár) értékesítési árbevételt könyvelt el, 6,2 százalékkal többet az előző évinél.

A bevétel növekedése elsősorban a feltörekvő technológiai ágazatok erőteljes, 19,1 százalékos növekedésének volt tulajdonítható olyan ágazatokban, mint a big data, a felhőalapú számítástechnika és a dolgok internete. Ezen belül a felhőalapú számítástechnika és a big data bevételei egyaránt 37,5 százalékkal emelkedtek éves szinten, míg a dolgok internetével kapcsolatos technológiákkal foglalkozó vállalatok bevétele 20,3 százalékkal nőtt a 2022-eshez képest.

Hírdetés

Kína mobiltelefon-szállításai 6,5 százalékkal 289 millióra nőttek 2023-ban az ipari és információs minisztérium alá tartozó CAICT (China Academy of Information and Communications Technology) információs és kommunikációs technológiai akadémia adatai szerint.

A kínai piacot változatlanul a belföldi márkák uralják, ezekből 1,1 százalékos növekedéssel 231 milliót értékesítettek. Az év folyamán belföldi márkákból 404 új modellt dobtak piacra, 5,5 százalékkal többet, mint az előző évben.

A pekingi nemzeti statisztikai hivatal szombati jelentése alapján a nagy, legalább 20 millió jüan (2,8 millió dollár) éves bevétellel rendelkező kínai iparvállalatok összességében 7,69 billió jüan értékesítési árbevételre tettek szert, 2,3 százalékkal alacsonyabbra a 2022-esnél, amikor 0,2 százalékkal csökkent a bevételük. Nyereségük azonban 16,8 százalékkal nőtt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »