Kína megvetette az olaszokkal azokat a védőfelszereléseket, amelyeket korábban nekik ajándékoztak?

Kína megvetette az olaszokkal azokat a védőfelszereléseket, amelyeket korábban nekik ajándékoztak?

A Trump-kormányhoz közel álló Fox News értesülései szerint az olaszok gyakorlatilag azokat a védőfelszereléseket veszik meg Kínától, amelyeket korábban, a járvány európai kitörése előtt, még ők küldtek ki az országban, méghozzá ingyen. 

Kína az elmúlt hetekben több országnak – köztük Magyarországnak – is küldött repülőgépen szállítmányokat. Kína nemrégiben jelentette, hogy a több mint százezer fertőzöttel küszködő Olaszország számára védőfelszereléseket adományoz. Azóta a Fox News állítása szerint az adományból nem lett semmi, ugyanis az olaszoknak fizetniük kell az eszközökért. 

Hírdetés

A csatorna szerint más országok is panaszkodtak a kínai szállítmányokra. Spanyolország például 50 ezer gyorstesztet küldött vissza Kínának, amikor kiderült, hogy azok nem működnek megfelelően. Hollandia sem vett át egy védőeszközökből és tesztekből álló szállítmányt, mert nem volt megfelelő annak minősége. De már a csehek és a törökök is panaszkodtak az ázsiai országtól kapott eszközökre. 

Kína szerint nem az eszközök minőségével van probléma, hanem azzal, hogy az európai országok nem tudják rendesen használni őket.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »