Kína megtiltja a szupermagas felhőkarcolók építését

Kína megtiltja a szupermagas felhőkarcolók építését

A bolygó 100 legmagasabb épületének közel felével rendelkező ország, Kína, hivatalosan is megtiltja az 500 méter magasságot meghaladó felhőkarcolók építését, és szigorú biztonsági ellenőrzést rendelt el minden 100 méter feletti épület esetében.

A kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) rendelkezései alapján az 500 méternél magasabb épületek építését ezentúl már nem engedélyezik, valamint a jövőben jelentősen korlátozzák a 250 méternél magasabbra nyúló tornyok számát is – írja az Origo.

Az NDRC döntésének indokaként az építkezés biztonságával kapcsolatos tényezőkre hivatkozott,

és egyúttal a kereskedelmi irodák túlkínálatát is említette.

A rendelkezést közel két hónappal a világsajtót is bejáró esemény után jelentették be, amikor Kína déli részén, Sencsen városában egy 72 emeletes felhőkarcoló, még máig is ismeretlen okokból megingott.

Hírdetés

A SEG Plaza remegése valódi káoszt okozott a negyedben, amely odáig fajult, hogy végül a környező utcákban még evakuálták is az embereket.

A 300 méter magasságú torony a város egyik legmagasabb felhőkarcolója, amely egy népszerű elektronikai termékeket árusító piacnak és számos irodának is otthont ad.

Kínában a világ 100 legmagasabb épületéből 44 található, azonban az ország a kereskedelmi bér területek magas üresedési arányával küzd,

amely különösen Peking, Sanghaj, Guangzhou (Kanton) és Sencsen városát érinti.

2021 második negyedévében összesen, mintegy 7,9 millió négyzetméterre rúgott az üresen tátongó és kiadatlan épületek nagysága, így az építkezések visszaszorításának egyik nem titkolt célja az is, hogy a már meglévő kereskedelmi egységeket és irodákat feltöltsék.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »