Kína holnaptól visszacsap az USA-nak 25 %-os importvámmal is

Kína holnaptól visszacsap az USA-nak 25 %-os importvámmal is

RUSSIA TODAY

Peking több mint 128 amerikai importcikkre vet ki vámot, beleértve a gyümölcsöt és a disznóhúst válaszul arra, hogy Trump amerikai elnök 60 milliárd dolláros importvám csomagot vetett ki Kínára.

A kínai vámtételek 15 és 25 % között lesznek és, mint a kínai külügyminisztérium közölte, holnaptól lesznek már érvényesek „Kína védelme érdekében”.

Hírdetés

Roberto Azevedo, a Világkereskedelmi Szervezet (WHO) vezérigazgatója elítélte az amerikai lépést azzal, hogy az a kétoldalú kereskedelmet  megszakítja és „veszélyezteti a globális gazdaságot olyan időben, amikor a törékeny gazdasági felépülés  érezhető az egész világon”.

Kína kereskedelmi minisztériuma azzal fenyegette meg Washingtont, hogy jogi lépéseket tervez ellene a WHO-n keresztül és figyelmeztette az amerikai kormányt, ne hurcolja a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok egy veszélyes helyre.

/Több hónap óta nincs egyetlen nap sem, hogy a neokon fenekek korlátlan nyalójává alacsonyodott kretén Trump és bandája ne fenyegetne valamelyik országot vagy ne foganatosítana ellene valamilyen lépést./

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »