Kína állítólag féltestvérére cserélte volna le az óriásbébi diktátort – ezért kellett meghalnia

Kína állítólag féltestvérére cserélte volna le az óriásbébi diktátort – ezért kellett meghalnia

Kína arra készült, hogy elmozdítja az észak-koreai diktátort, és helyére a rendszerkritikus féltestvérét juttatja hatalomra, a phenjani rezsimnek ezért vált sürgőssé, hogy eltegye láb alól a kommunista ország megalapítójának legidősebb unokáját – írja a Heti Válasz.

A Kína különleges övezetének számító egykori portugál gyarmat, Makaó belvárosában lévő Four Seasons Hotel pubja az észak-koreai disszidensek, a Dél-Koreából származó üzletemberek és a japán újságírók találkozóhelye. A II. világháború kémtörténeteinek légkörét árasztó söröző amolyan információs cserebörzeként funkcionál, ahol „adják-veszik” az Észak-Koreáról szóló híreket. A sztálinista diktátor Kim Dzsongun önkéntes száműzetésbe vonult féltestvérének, Kim Dzsongnamnak is ez a „műintézet” volt a törzsbázisa. Az észak-koreai államot megalapító Kim Ir Szen legidősebb unokája kitüntetett figyelmet kapott a sörözőben, annak ellenére, hogy valójában csak igen ritkán kritizálta féltestvérét. „Soha nem találkoztunk egymással, nem tudom, milyen ember” – indokolta visszafogottságát ivócimborái előtt.

Hírdetés

A mindent tudó törzsvendégek szerint Kim Dzsongunt nagyon zavarta, hogy Kína amolyan trónkövetelőként tartja számon közös apjuktól, a 2010-ben elhunyt Kim Dzsongiltől származó bátyját. Peking személyi testőröket rendelt Dzsongnam mellé, vigyázott, hogy a legidősebb Kim „gyereknek” a haja szála se görbüljön. De aztán mégis görbült.

(Válasz.hu nyomán)

Korábban írtuk: Politikai kapcsolatai miatt ölték meg Kim Dzsong Un féltestvérét


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »