Kimi Räikkönen lett a Forma 1 “neonácija”

Noha a félnéger „Black Lives Matter” aktivista Lewis Hamilton az, aki extrém öltözetekben jelenik meg a Forma-1-es paddockban, most mégis a visszafogott Kimi Räikkönen kapott kritikát az internet zsidó-liberális részétől.

Egészen pontosan arcmaszkjának mintáját sérelmezték egyes széplelkűek.

Mint arról korábban már hallani lehetett, Kimi Räikkönen partnerségbe kezdett a West Coast Chopperszel, és közösen egyedi tervezésű, mintázatú raikkönenes ruházati cikkekkel álltak elő.

A “Leave me alone”, “Räikkönen”, és “7” feliratú termékek után azonban új logó, vagy szimbólum is készült a finn versenyző számára, mely a rajtszámát, vagyis egy 7-est és egy keresztet ábrázol.

Hírdetés

Egy ezzel a logóval ellátott maszkban jelent meg Räikkönen az utóbbi versenyeken.

A mintába pedig a kereszt miatt kötöttek bele, mivel az pont olyan, mint egy Vaskereszt, mely német-porosz katonai kitüntetésként ismert, még az 1800-as évekből. Ami miatt sokan felháborodtak az az, hogy ezt a szimbólumot természetszerűleg a Nagynémet Birodalom hadserege, a Wehrmacht is használta, sőt később a közepére egy horogkereszt is került.

Manapság egyébként a Bundeswehr is használja, mindemellett német nacionalista csoportok körében is népszerű.

Räikkönen maszkjára egyébként egy Hazel Southwell nevű újságíró hívta fel először a figyelmet Twitteren:

„Bocsánat, ha már észlelt a probléma, de a Kimi Räikkönen által viselt rajongói termékeken Vaskereszt van??? Mi a franc?????” – írta Southwell, majd egy másik bejegyzésében hozzátette: „Bocs, ez egy együttműködés a neonáci Jesse Jamesszel, aki a West Coast Choppers által ismert.”


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »