Kimi Räikkönen a visszavonulásáról beszélt

Kimi Räikkönen a visszavonulásáról beszélt

A Forma–1 rangidős pilótája húsz éve indult első világbajnoki futamán.

Húsz évvel ezelőtt vett részt élete első Forma–1-es nagydíján Kimi Räikkönen, de még ma is a mezőny tagja a finn. Az Alfa Romeo versenyzője egy ideje már nem a győzelmekért vagy a dobogókért, hanem sokszor csak az utolsó pontszerző helyekért küzd, ennek elsősorban a gyenge autó az oka. A 41 éves versenyző azonban leszögezte, nem az autója ide teljesítményéhez köti sportágban maradását.

“Kétlem, hogy bármi különbséget is jelentene abban, mi történik jövőre – idézte Räikkönent a vezess.hu. – Persze minél jobban teljesítünk, annál élvezetesebb mindez nemcsak nekünk, versenyzőknek, hanem a csapatnak is. Mindenki boldogabb, ha jobban megyünk. Ha nem ott tartunk, ahol szeretnénk, úgy mindig hosszú a szezon. Az úgy nem olyan mókás, és látszik az emberek arcán is.”

Hírdetés

A finn elárulta, mik lehetnek az Alfa Romeo idei céljai. “Folyamatosan dolgozunk és fejlesztünk. Reméljük, hogy feljutunk oda, ahol szeretnénk lenni, és rendszeresen küzdhetünk a pontokért. Biztos, hogy nem lesz könnyű, mert mindenki ezt szeretné, ezért folytatjuk a munkát” – mondta, de hozzátette, az Alfa temópója nem játszik majd szerepet abban, hogy jövőre is a Forma–1-ben marad-e.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »