Kimerültek a határon éhségsztrájkoló migránsok

Kimerültek a határon éhségsztrájkoló migránsok

Egyre kevesebben tiltakoznak Horgosnál azok a menedékkérők, akik még vasárnap este érkeztek Belgrádból, hogy a határzár és a szigorú szabályok ellen tiltakozzanak. A forró nap miatt több menekültet is el kellett szállítani, mások önként távoztak a közeli tranzitzónába.

Nem tartott sokáig azoknak a migránsoknak az akciója, akik tegnap érkeztek Belgrádból a magyar határra. Ugyan péntek délután 300-400-an indultak útnak a szerb fővárosból, vasárnapra már csak 130-an voltak. Ők azért kezdtek éhségsztrájkba, hogy a magyar határzár, illetve a szigorú szabályok ellen tiltakozzanak.

Az eredeti tervük szerint három-négy napig éhségsztrájkoltak volna – ez idő alatt csak vizet fogadtak volna el – végül változott a forgatókönyv.

Hírdetés

Gyorsan megtört az akció

http://mno.hu/

Tudósítónk közölte: nagyon valószínűtlen, hogy a még jelen lévő tiltakozó migránsok erőszakos akcióba kezdenének, mert nagyon fáradtak és éhesek. Délután végül már csak negyvenen folytattak éhségsztrájkot, mert sokan nem bírták tovább, és inkább a közeli tranzitzónába távoztak.

A hatóságok azonban erre az esetre is felkészültek, így nagyobb létszámban vannak jelen a határon, de elő is készítettek egy vaskaput a határátlépőhöz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »