Kíméletlen büntetéseket javasol Mikulec és Matovič is az ittas vezetőknek

Kíméletlen büntetéseket javasol Mikulec és Matovič is az ittas vezetőknek

Roman Mikulec belügyminiszter és Igor Matovič pénzügyminiszter is az ittas vezetőkre vonatkozó megalkuvás nélküli büntetés bevezetését fogja javasolni a hétfői kormányülésen.

Mint ismert, vasárnap este egy részeg sofőr a tömegbe hajtott Pozsony belvárosában. A baleset következtében öten meghaltak, három sérültet kórházban ápolnak, egyikük állapota kritikus.

“Munkacsoportot hívok össze és javaslatot nyújtok be a koalíciós partnereknek, hogy az ittas vezetésért kompromisszum nélküli büntetések legyenek. Ártatlan emberi életek nem hunyhatnak ki részeg sofőrök miatt”

írta Mikulec közösségi oldalán.

Matovič szintén a Facebook-on osztotta meg véleményét. Ebben arról ír, hogy már a hétfői kormányülésen saját javaslatot mutat be, miszerint ha egy sofőrt 1 ezrelék vagy afeletti véralkoholszinttel fognak meg a rendőrök, akkor autóját, amit épp vezet, kobozhassa el az állam. Ugyanígy járnának el kölcsönzött autó esetében is.

Matovič azt javasolja, hogy az így lefoglalt autókat később árverésen értékesítsék, a befolyó pénzből pedig azokat az áldozatokat és családtagjaikat kártalanítsák, akik ittas vezetőnek estek áldozatul.

Hírdetés

A pénzügyminiszter emellett megjegyezte, hogy természetesen az ittas vezetők jogosítványát is elvenné hosszú évekre.

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este 22 óra után a pozsonyi Zoch utcán található buszmegállóba hajtott egy ittas sofőr. Sajtóértesülések szerint a volán mögött a Szlovák Siketolimpiai Bizottság főtitkára, Dušan Dědeček, mellette pedig fia Lukáš ült, aki ugyanebben a bizottságban ellenőr. Lukášt is súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrök a baleset helyszínéről toxikológiai vizsgálatra vitték Dědečeket aki a kiérkező mentősökkel és rendőrökkel szemben is agresszívan lépett fel.

Hamran István országos rendőrfőkapitány szerint a helyszínen nem lehetett féknyomokat látni, Dědeček a megengedettnél gyorsabban ment autójával.

Az esetet rögzítette az egyik térfigyelő kamera is.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »