Kim Dzsoungun szandálban és zokniban menetelt a vörös szőnyegen

Az észak-koreai vezető gyakran hívja fel magára a figyelmet, főleg radikális intézkedéseivel, ám az utóbbi időben már a puszta megjelenésével is zavart tudott kelteni a térben. A legutóbbi hivatalos alkalomkor például már a lábbelije sem kerülhette el a média figyelmét. Kim Dzsongun legutóbb az Észak-Koreában uralkodó kritikus gazdasági helyzetről tartott beszédet. A helyszínre szokásához híven pontosan érkezett, a vörös szőnyegen lépdelve azonban valami szokatlan keltette fel a jelenlévők figyelmét. A Daily Mail cikkéből kiderült, hogy Kim a megszokott sötét öltönye és bordó nyakkendője mellé még egy megmosolyogtató párosítást is választott: fekete szandált fekete zoknival.

Kim beszédében hangoztatta pártjának eltökélt szándékát, hogy megvalósítsa a januári kongresszusukon kitűzött gazdasági célokat, amelyek között az ország élelmiszer-, lakás- és ruházati problémáinak megoldása is szerepel. Utóbbinál talán nem a saját példája lesz a mérvadó. Colin Zwirko, a szöuli székhelyű NK News vezető tudósítója szerint nem tudni, hogy Kim miért döntött a szandál mellett, vagy hogy egyáltalán viselte-e már korábban is.

Hírdetés

A diktátor öltözködését alaposan megvizsgálják a nemzetközi elemzők, akik továbbra is az egészségi állapotára vonatkozó nyomokat keresik. Mióta júniusban egy hosszabb kitérő után Kim erőteljesen lefogyva tért vissza a nyilvánosság elé, olyan találgatások láttak napvilágot, melyek szerint egészségügyi problémákkal küzd, bár ezeket máig nem sikerült valós bizonyítékokkal alátámasztani.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »