Kim Dzsongun utasítást adott a kutyák elkobzására Észak-Koreában

Kim Dzsongun utasítást adott a kutyák elkobzására Észak-Koreában

A burzsoá társadalmak szórakozásának nevezte Kim Dzsongun a kutyatartást, ezért betiltotta azt Észak-Koreában – adta hírül a dél-koreai The Chosunilbo. A lap szerint még júliusban hozta meg a kutyák elkobzására vonatkozó döntését az észak-koreai vezér, aki szerint, “akik csupán kedvtelésből tartanak kutyát, azok a burzsoá ideológia által teremtett romlott trendet követnek”. A forrás elmondása alapján “a hatóságok azonosították azokat a háztartásokat, ahol házi kedvencként tartanak kutyát, és arra szólították fel őket, hogy adják át őket, különben erőszakkal kobozzák el az állatokat, majd elaltatják őket.” A kutyák egy része államilag fenntartott “állatkertekbe” kerül, vagy akár éttermeknek adják el.

A lap szerint elsősorban Phenjan elitjét érinti a korlátozás. Kim Dzsongun szerint a “hétköznapi emberek disznót és egyéb haszonállatot tartanak, ám a magas beosztású hivatalnokok és a gazdagok házi kedvencként dédelgetik a kutyájukat, ami nem helyes”. A The Chosunilbo szerint az is előfordulhat, hogy levágják a kutyákat és élelmiszerként adják el, Észak-Koreában ugyanis a nemzetközi szankciók és a koronavírus következtében összeomlott kereskedelem miatt országos éhínség ütötte fel a fejét. A lap állítása szerint, ugyan nem mondhatnak ellent a diktátornak, de többen felháborodásukat fejezték ki a döntés ellen, írta a kutyabarat.hu. 

Hírdetés

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »