Kim Dzsongun megelégedésére teszteltek egy berendezést

Kim Dzsongun megelégedésére teszteltek egy berendezést

MTI nyomán

Kim Dzsongun személyesen ellenőrizte egy új fejlesztésű légelhárító rendszer tesztelését, és a KCNA hivatalos hírügynökség vasárnapi jelentése szerint az észak-koreai vezető elrendelte a berendezés tömeges gyártásának megkezdését.

A KCNA közlése szerint egy tavaly áprilisban már tesztelt új légelhárító berendezést próbáltak ki Kim Dzsongun jelenlétében. A teszt helyszínét és időpontját nem közölték.

Hírdetés

A korábbi teszt óta a rendszer hibáit sikerült kijavítani, és ezúttal Kim Dzsongun meggyőződhetett arról, hogy „tökéletesen kipótoltak valamennyi hézagot a rendszerben” – jegyezte meg az állami hírügynökség.

A repülő célpontokat érzékelő berendezés hatékonysága figyelemreméltó mértékben emelkedett, ahogy javult a rendszer pontossága is – idézte Kim Dzsongunt a KCNA. Az észak-koreai vezető hozzátette: ezt az új berendezést

„nagy számban el kell kezdeni gyártani, és az ország minden részébe telepíteni kell, mint az erdőt, annak érdekében, hogy lerombolják az ellenségnek azt az őrült vágyálmát, hogy ellenőrzése alá vonja a légteret”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »