Kim Dzsong Un belátta a hagyományőrzés fontosságát: újra felállíttatta a 13-14 éves lányokból álló vezetői háremet

Kim Dzsong Un belátta a hagyományőrzés fontosságát: újra felállíttatta a 13-14 éves lányokból álló vezetői háremet

Az észak-koreai vezetők korábbi hagyományát felélesztve Kim Dzsong Un ismét felállította azt a tizenéves lányokból álló „csoportot”, amelynek feladata, hogy tánccal, énekkel szórakoztassa a vezetőt, bármikor a rendelkezésére álljanak, illetve akár ágyasként is szolgáljanak.

Bár apja, Kim Dzsong Il halála után Kim Dzsong Un feloszlatta azt a fiatal nőkből álló csapatot, amely a diktátor „szórakoztatásáért” felelt, most mégis úgy döntött, újra felállítja azt – írja a brit The Telegraph.

Kim Dzsong Un hatalomra kerülése után senkiben nem bízott, ezért is oszlathatta fel a sok titkos információt is ismerő hölgyekből álló csoportot, a Kim Dzsong Il 2011-es halála utáni hároméves gyászidőszak leteltével azonban most úgy döntött, újra felállítja azt az észak-koreai vezetők körében hagyománynak számító „osztagot”, amely fiatal nőkből áll, és a diktátor szórakoztatását szolgálja.

Tisztviselők az ország minden részéből válogatták össze a legcsinosabb hölgyeket, akiket táncosként vagy énekesként alkalmaznak a vezető környezetében, mások szobalányként teljesítenek szolgálatot, de a legcsinosabbakból a vezető rétegek ágyasokat is választhatnak maguknak.

Hírdetés

A Telegraph azt írja, a „hárem” tagjai sokszor csak 13-14 évesek, a szüleiknek pedig azt mondják, hogy a lányokat kormánymegbízásra viszik el, hogy a nemzet vezetőjét szolgálják.

A szórakoztatásért felelős hölgyek mintegy négyezer dollárnyi, vagyis több mint egymillió forintnak megfelelő fizetést kapnak az egyébként elképesztő mértékű szegénységgel és éhezéssel küzdő országban. Huszonéves korukban a lányok nagy részét „nyugdíjazzák”, és katonai vezetőkkel házasítják ki őket.

Szakértők szerint a lányokból álló hárem hagyományát még Kim Ir Szen, Kim Dzsong Ung nagyapja, Észak-Korea alapítója honosította meg.

Kim Dzsong Un egyébként házas, felesége, Ri Szol Dzsu egy volt énekesnő, és állítólag már egy közös lányuk is született.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »