Kilyukadt egy vízvezeték Hunyad megyében, bedugták egy darab fával. Aztán még eggyel. És még eggyel…

Kilyukadt egy vízvezeték Hunyad megyében, bedugták egy darab fával. Aztán még eggyel. És még eggyel…

Kisebb lyukak keletkeztek az egyik olyan vízvezetéken, amely 1978 óta látja el Hátszeget vízzel, a hálózat kicserélése egyébként folyamatban van, na de addig is kellett valamit kezdeni a vízvezetéken keletkezett lyukakkal.

A „szakemberek” faforgácsokra emlékeztető darabkákkal tömték be a vezetéken keletkező lyukakat, egészen addig, amíg az már lassan inkább hasonlított valami tüskés valamire, mint vízvezetékre.

Hírdetés

A közösségi oldalra feltöltött képen hüledezik most a román nyelvű sajtó, meg úgy az állampolgárok általában, és nem győzik „dicsérni a mérnöki kreativitást”.

A Mediafax az eset kapcsán megkereste az Apa Prod állami vállalatot, ahonnan azt a választ kapták, hogy az 580 méter hosszú vezeték egy része valóban így néz ki, viszont a kicserélése folyamatban van.

Andreea Morgan, az állami vállalat szóvivője szerint a teljes hálózat kicserélését szeretnék véghezvinni a következő időszakban, ez 3,2 kilométer hosszúságot jelent, amit 145 ezer eurós EU-s forrásból valósítanának meg, a munkálatokat pedig az idei év harmadik trimeszterében kezdenék el. Addig úgy tűnik, maradnak a fadarabok. (Mediafax/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »