Kilőtte Bayer Zsolt hivatalos oldalát a Facebook?

Eltűnt a Facebookról Bayer Zsolt hivatalos oldala. Az ismert jobboldali publicista többezres rajongóval rendelkezett a közösségi médiában, a törlés okát egyelőre nem tudni.

Törölhette a Facebook Bayer Zsolt hivatalos Facebook-oldalát.Az ismert publicista, rádiós, televíziós műsorvezető hivatalos rajongói oldalát ma reggel már hiába keresték követői, olvasóink közül többen jelezték: értetlenül állnak az oldal törlése előtt.

Hírdetés

A Facebook kettős mércét alkalmazó cenzúrájáról már többször írt a Magyar Idők is, a meghatározó jobboldali véleményformálókat ugyanis a választások előtt gyakorlatilag virtuálisan likvidálták a közösségi felületről. A hét elején a jobboldali megmondóportálként ismert mindenszo.huteljes szerkesztői gárdájának privát oldalai is törlésre kerültek.

„Minden kollegánk minden email címhez tartozó Facebook fiókja tiltva, kirekesztve, ledózerolva a Facebookról. Ok, indok, magyarázat nélkül.” -írták oldalukon.

Nem csupán magyarországi felhasználók tapasztalják az egyoldalú diszkriminációt. Annyi jobboldali felhasználó tapasztal hasonlót a közösségi médiában, hogy már a lengyel kormány ellenlépéseket tervez. A lengyel digitális ügyekért felelős minisztérium a jobboldaliakat sújtó cenzúra miatt egy munkacsoportot fog létrehozni, és fel is vették a kapcsolatot a Facebookkal – adta hírül néhány nappal ezelőtt a lengyel sajtó.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »