Kilépett az MSZP-ből a Sargentini-jelentés miatt

Kilépett az MSZP-ből a Sargentini-jelentés miatt

Kilépett az MSZP-ből a győri szervezet korábbi alelnöke, mert szerinte vállalhatatlan, hogy a párt EP-képviselői megszavazták a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, vagyis saját hazájuk megbüntetésére mondtak igent. Ezzel szemben az MSZP szerint viszont hazafias cselekedet volt megszavazni a jelentést.

„A baloldal a leggazdagabb globálnyik milliárdosok érdekeinek kiszolgálójává, támogatójává, megvalósítójává vált. Sajnos már nem csak a Demokratikus Koalíció, de a Magyar Szocialista Párt is ezt az utat követi” – így írt saját pártjáról az MSZP győri alapszervezetének volt elnöke. Németh Árpád szerint ennek a folyamatnak tankönyvi példája volt az, hogy az MSZP vezetése a Sargentini-jelentés támogatására kérte a szocialista képviselőket. Az egykori szocialista szerint ezzel annyira nem lehetett azonosulni, hogy ő inkább kilépett a pártból.

A Sargentini-jelentést szerdán a szocialisták közül Ujhelyi István és Szanyi Tibor is megszavazta. Ujhelyi István a voksolás után azt nyilatkozta, hogy szerinte az a hazafi, aki igent mondott a Magyarországot elítélő jelentésre.

„Azért szavaztam igennel, mert ma az a hazafi, aki az országot, a magyar társadalmat, szomszédainkat, gyermekeink jövőjét ettől az orbáni magatartástól akarja megvédeni” – részletezte Ujhelyi István.

 

Hírdetés

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőt (k, jobbról) megtapsolják képviselőtársai a nevét viselő Sargentini-jelentés megszavazását követően az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. (Fotó: MTI/AP/Jean-Francois Badias)

Németh árpád ezzel szemben azt mondta, hogy nem tudott szóhoz jutni, számára megdöbbentő volt, hogy nem látják át az eseményeket az MSZP politikusai.

Az MSZP-ből kilépő politikus szerint a szocialisták nem akarják elfogadni, hogy az illegális migráció óriási veszélyt jelent a kontinensre, ezért önként asszisztáltak az európai bevándorláspárti erők nemzetállamokat gyengítő törekvéséhez. Németh Árpád azt is mondta: vállalhatatlan, hogy egy magyar képviselő saját hazája ellen szavazzon.

„Felhívtam a figyelmet arra, hogy a Magyar Szocialista Párt ehhez ne asszisztáljon. Nem hallgatták meg a véleményemet, nem így történt. Ennek egyik csúcspontja volt a Sargentini-jelentés elfogadása a magyar szocialista párt EP-képviselőinek a részéről, amivel én már olyan szinten nem tudok azonosulni, hogy nem szeretnék annak a pártnak a tagja lenni, amely ezeket a globalista célokat támogatja” –magyarázta Németh Árpád.

A volt szocialista politikus arról is beszélt, hogy a jövő évi európai parlamenti választáson nem szabad olyan pártot támogatni, amely a bevándorlás mellett áll ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »