Kilépett a Momentum elnökségi tagja, már képtelen azonosulni a párt irányvonalával

Kilépett a Momentum elnökségi tagja, már képtelen azonosulni a párt irányvonalával

Kilépett a pártból a Momentum elnökségi tagja. Ilyés Márton közgazdász az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerdán elmondta,

döntését azzal indokolta, hogy egyre nehezebbé vált azonosulnia a Momentum jelenlegi irányvonalával.

A gazdaságpolitikus felidézte, 2023 decemberében mondott le a párttisztségeiről és elnökségi tagságáról, és azóta háttérből figyeli a párt politikáját.

Én azt látom, hogy Budapest most egy olyan kulcsszituációban van, ami tényleg egyedi. Például az Európai Unióban nincsen olyan főváros, amelyik ilyen hosszú időn keresztül lakosságot veszít

– emelte ki a hazai demográfiai kudarc kapcsán.

Ilyés úgy látja, erre a problémakörre ebben a pillanatban nem ad választ sem a Karácsony Gergely-féle program, sem pedig a Momentum programja, de Vitézy Dávid programjában lát ilyen elemet.

Most felelőssége van minden közszereplőnek és szakértőnek, hogy egy ilyen helyzetben a városban elköteleződjön, és én magánszemélyként el tudok köteleződni, tovább pedig nem tudok várni a Momentum lépéseire

– szögezte le Ilyés Márton, aki szerint a Vitézy-féle program nagyon közel áll volt pártja eredeti küldetéséhez, és komoly vitát valószínűsít van ez ügyben a tagságon belül.

Hírdetés

A volt momentumos ezek mellett úgy véli, "választói hitelesség is kell, és azt pedig csak akkor lehet elérni, ha komoly tétet, áldozatot vállal egy adott politikai párt". Erre szerinte nagyon kevés példa van a magyar közelmúlt politikatörténetében, hogy vissza tud térni az eredeti irányvonalához egy párt – fejtegette Ilyés Márton, megjegyezve, továbbra is nagyon szurkol ezért nekik.

Ezeket, és nehéz döntésének tényét Facebookon is tudatta a nyilvánossággal, amint összejött a kellő számú ajánlás a Momentumnak:

Meg akartam várni ezt a pillanatot a nyilvános bejelentésével, hogy kiléptem a Momentumból.

A fővárosban kialakult helyzetet amúgy jól tükrözi, hogy

információk szerint Őrsi Gergely és Karácsony Gergely között megromlott a viszony.

(Címlapkép: Ilyés Márton és Orosz Anna – Facebook)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »