Kilencszáznál több művész jelentkezett (Székelyföldi Grafikai Biennálé)

Kilencszáznál több művész jelentkezett (Székelyföldi Grafikai Biennálé)

Március 30-án zárult le a 8. Székelyföldi Grafikai Biennálé nevezési szakasza, a rendezvény 14 éves fennállása óta idén jelentkezett a legtöbb alkotó, és április 8–14. között megtartották a zsűrizés első szakaszát is – közölték a rendezvény szervezői.

A kilenchetes nevezési idő alatt 926 művész küldte el 2046 pályaművét a világ 68 országából – írják közleményükben a Székelyföldi Grafikai Biennálé szervezői, hozzátéve: ez egy „világszinten számon tartott szakmai megmérettetés, a részvételi szándék pedig presztízsértékű a művészek körében”. A műalkotások magas szakmai színvonala alapján a héttagú nemzetközi zsűri a biennálé törzsanyagába 350 műalkotást válogatott be, az első 250 bekerül a biennálé katalógusába, illetve látható lesz a kiállításokon is. Az alkotások online formában is elérhetővé válnak majd a rendezvény honlapján, illetve elektronikus formában vetítik a kiállításon.

Hírdetés

A G8 zsűrijét a szakma nemzetközileg elismert képviselői alkotják: Ciprian N. Isac grafikus, a bukaresti Atelierul de Grafică tervezőgrafikusa, a Bucharest Graphic Days kurátora, Erőss István professzor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Tolnay Imre DLA képzőművész, a győri Széchenyi István Egyetem tanára, Gyenes Gábor képzőművész, a Pozsonyi Képzőművészeti Egyetem grafika tanszékének tanára, Bordás Beáta művészettörténész, a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ vezetője, Filep Norbert képzőművész és Ferencz S. Apor képzőművész, a biennálé kurátora. (L.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »