Kilenc évet kapott a faji háborúra készülő francia fehér nacionalista

Kilenc évet kapott a faji háborúra készülő francia fehér nacionalista

Ez volt az első nagy per Franciaországban fehér patrióták ellen az elmúlt négy évben, amely alatt hét fajvédő, nacionalista szervezet ellen indult eljárás.

Ezek keretében 48 embert helyeztek eddig vád alá „szélsőjobboldali merényletterv” miatt – írja az MTI.

„Arabok, feketék, csőcselék, migránsok, dílerek, dzsihadisták, te is arról álmodozol, hogy megölöd őket? Ez a közös vágyunk. Csatlakozz hozzánk!” – volt olvasható a merényleteket tervező hazafias szervezetnek a toborzó felhívásaiban, melynek alapítóját és vezetőjét, Logan Alexandre Nisint kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek Párizsban.

Az Organisation des armées sociales (Szociális hadseregek szervezet) elnevezésű csoport nevének rövidítése, az OAS szándékosan emlékeztetett az algériai függetlenségi háború idején a nagy többségükben muszlim algériaiak elleni merényletekért felelős Organisation armée secrete (Titkos hadsereg szervezete) nevére.

A vád szerint a 2016-ban alapított és 2017 októberben a hatóságok által feloszlatott csoport „fizikailag, pszichológiailag és anyagilag készített fel harcosokat egy azonnali faji háborúra”. Célpontjaik között megjelöltek muzulmánokat, zsidókat, arabokat és niggereket.

Célkjeresztet festettek továbbá Christophe Castanert, aki 2017-ben kormányszóvivő és belügyminiszter volt, illetve Jean-Luc Mélenchont, a radikális baloldali Lázadó Franciaország vezetőjét.

Hírdetés

A 24 éves Logan Alexandre Nisin ideológiailag Anders Behring Breivik norvég szélsőjobbos aktivistához állt közel. Breiviket a Facebookon is dicsőítette. Nisin a faji háborúra való felkészülés gyanánt lőgyakorlatokra járt és merénylettervei megvalósítására szövetséget kívánt szervezni.

2017-ben vették őrizetbe, azóta előzetes letartóztatásban volt. Kihallgatásán azt vallotta, hogy a 2015-ös párizsi iszlamista merényletek és a 2016-os nizzai gázolásos terrortámadást követően született meg benne a terrorszervezet ötlete.

A nyomozás során kiderült, hogy az OAS-nak szervezeti felépítése és kézikönyve is volt, vállalkozások elleni fegyveres támadásokból akarta a későbbi merényleteit finanszírozni.

A bíróság előtt Logan Nisin elismerte, hogy az OAS-t eredetileg tényleg azért hozta létre, hogy terrorszervezet csináljon belőle, de az elképzelés időközben változott. A többi gyanúsított, akik közül több ellen is ítélet született, azzal védekezett, hogy a tevékenységük szavakra korlátozódott, nem tettek semmit, s a felelősséget a vezetőjükre hárították.

A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy „a vádlottak személyesen is felelősek, egyesével és együtt is az OAS-t képviselték”.

 


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »