Kikotyogták Szoboszlai Dominik titkait

Kikotyogták Szoboszlai Dominik titkait

Ez az Kapitány!

A bő félórás beszélgetés során rengeteg témát érintettek

A titok az, hogy valójában nincs is titok. Szoboszlai Dominik menedzsere a Bran Bar Fesztivál vendége volt, itt beszélt saját munkásságáról és Magyarország legértékesebb játékosáról – számolt be a Promotions.

Az egykori kapus szívesen tesz eleget a különféle felkéréseknek, és megy el beszélgetni a munkájáról, labdarúgásról, Szoboszlai Dominikról. Nem történt ez másként idén ősszel sem, amikor Böszörményi-Nagy Gergely kérdezte Esterházyt a Bran Bar Fesztiválon arról, hogy mit keres ő és csapata egy fiatal focistában? – tették fel a kérdést.

A bő félórás beszélgetés során rengeteg témát érintettek a beszélgető felek, mi most inkább azokat emeljük ki, amelyek Szoboszlai Dominikre vonatkoznak, de érdemes végighallgatni a teljes beszélgetést is. Amikor szóba jön Szoboszlai Dominik híres szorgalma, amely inkább Ronaldóhoz teszi hasonlóvá Messi helyett, az emberfelettinek ható történetet Esterházy Mátyás kicsit lehozza a földre:

Hírdetés

„Ez azért nem egy olyan út, amelyben sosem voltak nehézségek, amelyben nem voltak olyan időszakok, amikor ő is tinédzser volt, megpróbálta élni a saját életét. Ő egy olyan helyzetben volt, ahol ezt csak nagyon rövid ideig tudta megtenni, mert nagyon hamar visszaigazolásokat kapott, amikor megpróbált letérni erről az útról, mert a foci egy nagyon szép sport, de abból a szempontból nagyon nehéz, hogy egy héten egyszer, de van hogy kétszer visszacsatolást kapsz a munkádról. És hogyha ezt nem tudod magas szinten végezni, akkor az edződtől is elég hamar visszacsatolást kapsz, mert leülsz mellé a kispadra.”

Ez Dominikkel is előfordult, két-három fordulópont volt az életében, amikor elhitte hogy elég jó, és elég jó is volt, de még nem jutott el arra a szintre, ahová szeretett volna. Szerencséje is volt, hogy mindig olyan emberekkel dolgozhatott együtt, akik kíméletlenül beleálltak, de az ő érdekében. Dominiknak az erre adott reakciója volt mindig nagyon jó, és azért tart most ott, ahol, mert nagyon erős reakciókat adott a nehézségekre – írták.

A beszélgetés második részében már a közönség kérdezhette Esterházyt, és itt is volt olyan válasz, ami Dominik sikerének titkát taglalta. Egy társadalmi mobilitást érintő kérdésre Mátyás a következőt válaszolta:

„A lényeg nem az a társadalmi osztály, ahonnan a szülő jön, hanem az, hogy mennyi időt tölt a futballal, így függ össze a szülő szakmája a gyerek sikerével. Tehát most a Szancsót nézed vagy a Sallát, a Domit, a Sallói Danit, mindenkinek futballista az apja, mindenki minden idejét annak szentelte, hogy tudjon futballozni, ezáltal nyilván több időt töltöttek a labdával, és minden szakmában, ha sok időt töltesz a hobbiddal ez nagyon fontos, hogy a hobbiddal, amely aztán majd a szakmád lesz , tehát ha tízszer annyit töltesz, mint a szomszédod, akkor valószínűleg tízszer olyan jó leszel.”

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »