Kikerült a hűtlenek listája, sokan máris válnának

Elismerte az Ashley Madison tulajdonosa, hogy az ügyfelek nyilvánosságra került adatainak egy része hiteles, ugyanakkor állítja: sosem tárolt hitelkártya-információkat.

A regisztráltak több adatát valóban ellopták és nyilvánosságra hozták – ismerte el szerdán az Ashley Madison nevű, hűtleneknek létrehozott társkereső oldal tulajdonosa, az Avid Life Media a Huffington Post cikke szerint. A cég ugyanakkor állítja: sosem tárolt hitelkártya-információkat a szerverein.

Hírdetés

Július 20-án már várható volt, kedden pedig valóban nyilvánosságra hozták hackerek az Ashley Madison regisztrált ügyfeleiről szóló adatokat. Igaz, ezek csak egy speciális keresőn, Tor-böngészővel érhetőek el. Az e-mail címek azonban az internet könnyebben hozzáférhető részein is feltűntek. Az oldal körülbelül 32 milliónyi felhasználójának listája került ezzel nyilvánosságra.

A válásra szakosodott ügyvédek máris megnövekedett ügyfélszámra számíthatnak a Huffington Post szerint. A manhattani Yaniv & Associates nevű, válásokat intéző cég például az adatok kikerülése után néhány órával már hívások özönét kapta újabb potenciális ügyfelektől. „A rengeteg beérkező hívás miatt az ügyvédek jelenleg elérhetetlenek is” – közölte a lappal egy ügyvédi iroda alkalmazottja szerda reggel.

Az Avid Life Media kedden azt közölte: a kanadai hatóságokkal és az FBI-jal közösen dolgozik annak felderítésén, kik állnak a hackertámadás mögött. „Ez nem sima hackeraktivitás, hanem bűncselekmény” – közölte az oldal mögött álló cég.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »