"Kiképzőrepülés" keretében utaztatták haza Orbán lányát Ciprusról

"Kiképzőrepülés" keretében utaztatták haza Orbán lányát Ciprusról

Hogy lehet, hogy kiképzőrepülés keretében utaztatták haza a miniszterelnök lányát Ciprusról? Ezt kérdezi Demeter Márta egy iratbetekintés után a honvédelmi minisztertől.

„A kecskeméti repülőbázison tett iratbetekintésem során kiderült, hogy a Honvédség által vett egyik Airbus A-319-es repülőgéppel kiképzőrepülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra” – állítja Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője egy kedden beadott írásbeli kérdésében.

Eszerint a miniszterelnök lányát a ciprusi Pafoszról vitte el a gép, az utasok szállítását az Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) parancsnoka engedélyezte.

Demeter Benkő Tibor honvédelmi minisztert az alábbiakról kérdezi:

1. Miért szállíthatja a Magyar Honvédség Airbus repülőgépe kiképzőrepülés keretében a miniszterelnök lányát, aki semmilyen közjogi tisztséget nem visel, hivatalt nem tölt be?

Hírdetés

2. Ki adott utasítást az ÖHP parancsnokának az említett utas szállításának engedélyezésére?

3. Hogyan engedélyezheti az ÖHP parancsnoka a miniszterelnök családtagjának utazását az Airbus A-319-es repülőgépen kiképző repülés keretében?

Az LMP-s képviselő a belügyminisztert is kérdezte a pafoszi repülőzés kapcsán. Pintér Sándortól az alábbiakat szeretné megtudni:

1. Nem tartja-e aggályosnak, hogy a Magyar Honvédség Airbus repülőgépe kiképzőrepülés keretében szállíthatja a miniszterelnök lányát?

2. Tudtak-e az illetékes szervek arról, hogy egy, a biztonsági szervek védelme alatt álló személlyel (adott esetben a miniszterelnökkel) egy háztartásban élő családtagot a Magyar Honvédség Airbus A-319-es repülőgépén kiképző repülés keretében utaztatnak?

Demeter Márta az Azonnali kérdésére elmondta: az iratbetekintésen az is kiderült, hogy a Pafoszról indult gép Budapestre ment.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »