Kikelt magából a Magyar Birkózó Szövetség

Kikelt magából a Magyar Birkózó Szövetség

A férfi birkózás 85 kilogrammos súlycsoportjában hétfőn a bronzéremért lépett szőnyegre az élete első olimpiáján részt vevő Lőrincz Viktor, de fél perccel a küzdelem végén szinte a semmiből megintette a kirgíz szőnyegbíró. A harmadik hely elúszott, maradt a bánat és a düh – a Magyar Birkózó Szövetség részéről is.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM

Lőrincz Viktor birkózó könnyeivel küszködve nyilatkozott utolsó küzdelmét követően az M4 Sportnak: „Méltó befejezése lett volna a mai napnak, ha én nyerem a bronzérmet, ezt akartam volna hazavinni a családomnak. Úgy érzem, hogy kivettek egy érmet a zsebemből.”

A Magyar Birkózó Szövetség sem rejtette el nemtetszését a történtek után, és Facebook-oldalukon több bejegyzésben is foglalkoztak a bírói tévedéssel, gusztustalannak nevezve azt. A szövetség szerint Lőrinczet tönkretették a bírók Rióban.

Hírdetés

Mint írták:

„Ilyen nem létezik… Lőrincz Viktort szó szerint megveretik a német Denis Kudlával a riói olimpia kötöttfogású 85 kilogrammos bronzmérkőzésén. Ez felfoghatatlan!”

A fiatal birkózó azonban nagyszerűen szerepelt élete első olimpiáján, és ugyan az elődöntőben az orosz Csakvetadze ellen alulmaradt, de a bronzmérkőzésen ő volt a kezdeményezőbb, és a szünet után többször is nekiugrott német ellenfelének, levitte őt a szőnyegre, amivel kiegyenlített. Tovább rohamozott, és amikor egy intéssel átvette a vezetést, már nem is kérte a parterhelyzetet, állásból akarta legyőzni Kudlát.

Ekkor azonban jött az érthetetlen intés, fél perc alatt pedig már nem tudott csodát csinálni Lőrincz sem. Mindezek fényében érthető a sportoló és az őt felkészítő szövetség állásfoglalása is az ügyben, de szerencsére lesz még kiért izgulni a birkózószőnyegen a továbbiakban is, rögtön például Lőrincz Tamásnak, Viktor bátyjának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »