Kikaptak, így nem jutottak középdöntőbe (Férfi kézilabda, Európa-bajnokság)

Kikaptak, így nem jutottak középdöntőbe (Férfi kézilabda, Európa-bajnokság)

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább az Európa-bajnokság csoportköréből, miután kedden 31–30-ra kikapott az izlandi csapattól a harmadik, utolsó fordulóban a budapesti MVM Dome-ban. A magyarok csütörtökön 31–28-ra kikaptak a holland nemzeti együttestől, vasárnap 31–30-ra győztek Portugália ellen, ezúttal pedig legalább kétgólos sikerre lett volna szükségük a biztos továbbjutáshoz, de matematikai esélyük egygólos győzelem, illetve döntetlen esetén is lett volna.

A tét nagyságát átérezve mindkét csapat jól kezdte a meccset, ezúttal a magyarok sem rontották el az elejét és a 7. percben vezetést szereztek (4–3). Védekezésben mindent megtettek a házigazdák, viszont a türelmesen támadó ellenfél végül szinte mindig helyzetbe tudott kerülni. A magyar támadások során ezúttal sem kaptak labdát a szélsők, ami megnehezítette a belső posztokon szereplők feladatát, az izlandi védők feladatát viszont némileg megkönnyítette.

Hírdetés

A szigetország csapata visszavette a vezetést, de Bánhidi góljaival tartották magukat a magyarok. Az első negyedórát követően érkeztek a cserejátékosok, Székely Márton ismét egy bravúros védéssel mutatkozott be. A magyar válogatott az átlövésekben és a beálló megjátszásában leginkább betörésekre építette támadásait.

A szünetben döntetlen volt az állás (17–17), majd a 35. percben Lékai Máté 6–5 után visszaszerezte a vezetést csapatának. A folytatásban az izlandiak emberelőnyben ismét fordítottak, majd egy háromgólos sorozat végén újra a házigazdák vezettek (26–25). Egyre jobban védekeztek a magyarok, Mikler Roland hétméterest védett, azonban mindezt támadásban nem sikerült kihasználni.

Az utolsó tíz percen belül Izland megint fordított, és már látszott, hogy nem jön össze a kétgólos magyar siker. Az 54. percben harmadik kiállítása miatt Sipos Adrián piros lapot kapott, két perccel a vége előtt Máthé Dominik büntetőt rontott, Bóka Bendegúz gólját nem adták meg, mert a vonalra lépett, Lékai Máté kísérletét pedig a kapus hárította. Eközben Mikler két lövést kivédett, de ez nem volt elég a vereség elkerüléséhez.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »