Kik azok a nyugdíjasok, akik sztrádamatrica nélkül utazhatnak az autópályán?

Kik azok a nyugdíjasok, akik sztrádamatrica nélkül utazhatnak az autópályán?

Tudja, hogy nem mindenkinek kell fizetnie autópályadíjat? Közéjük tartoznak a nyugdíjasok is, de nem mindenki. Nézzük, ki jogosult ingyen használni a sztrádát!

Akik felmentést élveznek az autópályadíj fizetése alól azok a rokkantigazolvánnyal és rokkantparkoló-kártyával rendelkező nyugdíjasok, akiknek regisztráltatniuk kell járművüket.

A kérelmezőnek (a rokkantparkoló-kártyával rendelkező személynek) ki kell töltenie az autópálya használati díj felmentése alóli kérvényt, amint fel kell tüntetnie az azonosító adatait (vagyis a rokkantparkoló-kártyán lévő adatokat): a nevet és vezetéknevet, a születési dátumot, az állandó lakhelyet, az állampolgárságot, a személyi igazolvány vagy útlevél számát, az elérhetőségeket (telefonszámot vagy/és  e-mail címet).

Hírdetés

Szükség lesz a jármű adataira is: a rendszámra, a regisztrációs számra. Csatolni kell a parkolási engedély jogosultjának személyét igazoló dokumentumot, a jármű műszaki igazolványának másolatát, a parkolóigazolvány másolatát.

A kitöltött kérvényt a csatolandó mellékletekkel a szolgáltatást nyújtó vállalat megyei városokban működő kirendeltségein adhatják be, vagy pedig egyenesen a www.eznamka.sk  portálon keresztül (ilyenkor minden szükséges okmányt és kérvényt elektronikus formában kell benyújtani).

A kérvényt kizárólag az autópályadíj ügyintézője (Nemzeti Autópálya Társaság) bírálja el, méghozzá a lehető legrövidebb időn belül. Döntéséről, vagyis hogy felmenti-e az autópályadíj fizetése alól az adott járművet, értesítést küld. Ha emellett dönt, a jármű adatai egyúttal bekerülnek az autópályadíj fizetése alól felmentett járművek nyilvántartásába. A kérvényt a társaság el is utasíthatja.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »