Kik az igazi megosztók?

Kik az igazi megosztók?

Csak kapkodjuk a fejünket, amikor a manapság egyre burjánzó újabb és újabb emberi túlkapásokról hallunk. Mint most ez a bevásárlóközponti história.

Szervezett csoportok szállják meg az élelmiszerboltokat, odabent leveszik a maszkot az arcukról, s ezzel provokálva követelik, hogy a bevásárlókocsiban felhalmozott árujukat számlázza a pénztáros. De a pénztárosok nem hajlandók számlázni, mert olyan utasítást kaptak, hogy csak védőmaszkkal ellátott vásárlókat szolgálhatnak ki. Így aztán lebénul a nagy üzletlánc kereskedelmi egysége, a futószalagra kirakott romlandó áru veszélybe kerül, de nemcsak ez jelent kárt a boltok számára, hanem az is, hogy a pihentagyú szervezett csoportok tagjai akár órákon át blokkolják a kasszákat, a valóban vásárolni akaró emberek kénytelenek elhagyni a boltot, hiszen látják, hogy a semmirekellő betolakodókkal nincs mód szót érteni. Csak azt nem értem, hogy lehet, hogy a rendőrség nem tud erélyesen fellépni velük szemben. A felsoroltak mellett ugyanis a provokátorok nyugodt szívvel fogyasztják a ki nem fizetett árut (megéheztek a hosszadalmas hajcihő során), sőt a helyben nem fogyaszthatókban is kárt tesznek.

Akárhogy is, ezt lopásnak és rongálásnak kell minősíteni!

Eszembe jutott egy eset, amikor nemrég éppen megérkeztem az orvos várótermébe, és nagy vita fogadott. Harciasságáról jól ismert nővérkénk egy férfit és egy nőt oktatott ki éppen arról, miért kötelességünk a védőmaszk viselése. Világos lett számomra a helyzet, a két egyén így akart bejutni az orvoshoz, minduntalan hajtogatva, hogy nincs olyan törvény, amely őket maszkviselésre kötelezné. Közben hangsúlyozták, hogy ezt Harabin is megmondta, aki pedig a jog szakértője! A nővérke térült-fordult, újra megjelent a váróteremben egy paksamétával a kezében. Meglobogtatta előttük a 2020. március 25-i hatályosságú (azóta már módosított, kiegészített) kormányrendeletet a védőmaszkviselési kötelességről, és felmutatta a miniszteri rendeletet is, amely utasítja az egészségügyi dolgozókat az előírások betartására. A párocska szitkozódva távozott, és megfenyegették a nővérkét, hogy feljelentik, de az orvost is, amiért elutasították az egészségügyi ellátásukat. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy nem szándékoztak bejutni az orvoshoz. Csak a pukkasztás volt a céljuk. Bennem pedig felötlött a kérdés: kik ezek az emberek, akik ilyen esztelen ötletekkel állnak elő, akik ilyen haszontalan dolgokra pazarolják az idejüket?

Hírdetés

A kereskedők a rendőrség hathatós beavatkozását sürgetik, mert maguk tehetetlenek a maszkviselés ellenzőivel szemben.

Hamran rendőrfőnök is kapkodhatja a fejét. Éppen hivatalba lépésekor tört ki a botrány az oltóhelyek körül, ahol az antivaxxerek fellépése okozott komoly gondot, sőt veszélyt az oltakozni szándékozókra és az egészségügyi alkalmazottakra. Egyértelművé vált a rendőrség jelenléte az oltóhelyeken. A múlt hét végén a Slovan Bratislava és a Spartak Trnava szurkolóinak véres összecsapása kapcsán a rendőrfőkapitány megint azt nyilatkozta, hogy ha a rendőrség hathatósabb beavatkozására van szükség, akkor az meglesz. És mi jöhet még? Csak győzze a rendőrzés szusszal!

Az antimaszkosok és antivaxxerek aktivitása még egy kérdést vet fel bennem: A másik tábor csendben tesz eleget kötelességének, és az előírt helyeken zokszó nélkül felteszi a védőmaszkot, közben a világért se vonná felelősségre a belterületeken maszk nélkül megjelenő alakokat, tanulva azokból az elrettentő  példákból, amelyeket a tévében látott, vagy amelyekről az újságban olvasott. Ugyanez érvényes a beoltottakra. Ők sem esnek neki a beoltatlanoknak, de számos fordított esetről hallhattunk már, elég csak az oltóhelyeken történt incidenseket feleleveníteni. Akkor tehát kik is azok, akik két táborra osztják a lakosságot?

A válasz kézenfekvő!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »