Kik a belváros hősei?

Kik a belváros hősei?

Szeretne a legbátrabb magyarok közé kerülni a Kedves Olvasó? Nos, egyszerű dolga van. Elég, ha nyilvánosan elismeri, hogy meleg vagy transzvesztita, lenácizza Orbán Viktort és szexuális zaklatással vádolja egykori főnökét. Ja, mindehhez persze oda kell hívni a Forbes magazin hőslista-szerkesztőit. Ennyi, és szabad az út a liberális istenek csarnokába.

Kik Magyarország hősei? A határt védő katona? A gyilkost elfogó rendőr? Az életét értünk kockáztató tűzoltó? A sokadik túlórát lenyomó mentős? Avagy az „egyszerű” tanár, aki szabadidejét is diákjai nevelésére fordítja?

Hát, nem. Ezek a liberális világban túlhaladott, smafu kis értékek. Legalábbis a világ szinte összes dolgát listázó „nemzetközileg mérvadó” Forbes magazin szerint.

Számukra hazánk első számú hőse nem más, mint Alföldi Róbert. Persze nem formabontó, merész, gyakorta polgárpukkasztó rendezései miatt. Alföldi azért a „legbátrabb magyar”, mert vagy öt éve nyíltan elismerte homoszexualitását.

A második szintén egy rendező, Székely Kriszta. Ő sem művészi tevékenyégéért lett liberális hérosz. Felülmúlhatatlan érdeme, hogy rendszeresen részt vesz és beszédet mond a Budapest Pride megnyitóján.

A dobogó harmadik foka Steiner Kristófé. Van, akinek e név nem mond semmit? Van. Ezért esetében inkább idézem a Forbes méltatását: „Ahelyett, hogy titkot csinálna evészavaraiból és homoszexualitásából, inkább minden alkalommal, amikor kérdeznek, a lehető legnagyobb nyitottsággal beszél róluk.”

Mátyás király udvarába egyszer a legenda szerint be akart kerülni egy „művész”, aki már-már tökéletes hatékonysággal tudta átdobálni a zöldborsót egy kulcslyukon. A nagy uralkodót finoman szólva sem nyűgözte le ez a teljesítmény. A Forbes „szakértőinél” viszont alighanem vitézségi különdíjat kapott volna.

De vissza a listához. A bátrak bátrai között ott van természetesen a nagyszerű Sárosdi Lilla is. Az ő hősi indoklása is sokatmondó: „A #meetoo-mozgalom hazai elindítója, a színésznő, aki nélkül valószínűleg hazánkban továbbra is csak a körúton belüli téma maradt volna a hatalommal való visszaélés és a szexuális zaklatás.

Hírdetés

A „körúton belüli”, nemzetformáló témákkal való foglalkozás kétségkívül előny ahhoz, hogy valaki bekerüljön a Forbes liberális Walhallájába. Ha valaki nagyon ráér, olvassa el a névjegyzéket, kevés kivétellel olyanok vannak rajta, akik itt vagy ott megosztották szexuális orientáltságukat a közzel. Mint például az Amnesty International transznemű bloggere, Horváth Noé, avagy Árvai Péter, aki elsőként coming outolt a nagyobb cégek vezetői közül.

Esetleg írtak egy pornó-könyvet sportpályafutásukról, mint Szepesi Niki. Ez a lista összeállítói szerint nagy szó, mert „Niki botránykönyvében leszámolt a szexuális fantáziálás és kalandozás férfi privilégiumával is”. Kétségkívül – amikor ez már kevés volt a celebséghez – mesélt a gyereksportolókat ért edzői zaklatásokról is. Ezzel persze a 25 fős lajstrom élére már nem kerülhetett fel.

Hiszen, mint a fentiekből is látszik, kimondva-kimondatlanul az LMBTQ-kapocs mellé kell egy jó adag Orbán-utálat is. Amihez a Forbes szerint a mai Magyarországon marha nagy bátorság kell. Hát nem tudom… Ha a miniszterelnök csak az őt ért rágalmak negyede miatt pert indítana, a hazai bíróságok évtizedekre lebénulnának.

A „teljesen politikai szándék mentes” összesítésnek természetesen most is adódott „plusz 1” élharcosa: ők a nagyszerű és önfeláldozó civilek. Nevesítve nincsenek, de kik is lehetnének mások, mint akiket a gonosz kormány támad, a világ elsőszámú filantrópja meg támogat?!

A liberális hős-lista persze alapvetően elég fölösleges olvasmány, csak egy fokkal előzi meg azt a hírt, hogy haszontalannak érzi magát Soma, a Való Világ legutóbbi győztese.

Csak azért raboltam ezzel a Kedves Olvasó idejét, mert mindez tökéletesen rávilágít a liberális, „körúton belüli” világ „értékrendjére”. Bátorságnak számukra elsősorban a hálószobai ügyek kiteregetése, valamint a politikai ellenfelek gyalázása számít. Ezúton is gratulálok a „hősöknek”.

fotó: forbes.hu

Máté T. Gyula – https://matete.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »