Kijöttek a menekülttáborból, bementek az Ikeába, és megöltek két embert

Kijöttek a menekülttáborból, bementek az Ikeába, és megöltek két embert

Egy svédországi Ikeában anyát és fiát szúrták le minden ok nélkül eritreai menedékkérők.

A svéd rendőrség közlése szerint a hétfői késelés miatt két eritreai menedékkérőt fogtak el, egyikük 23, másikuk 35 éves volt.

A Stockholmhoz közeli Västeras városban lévő IKEA áruházban történt támadásban két ember életét vesztette, egy harmadik pedig súlyos sérüléseket szenvedett egy késes támadásban.

A támadás helyi idő szerint délután egy órakor történt. A két halálos áldozat egy nő és egy férfi, akik a helyszínen életüket vesztették. A harmadik áldozatot, egy 35 éves férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Hírdetés

Később kiderült, hogy a súlyos állapotban lévő, harmadik férfi az incidens egyik gyanúsítottja.

A TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint a svéd rendőrség húsz perccel a késes támadás után őrizetbe vett egy 23 éves férfit is egy közeli buszmegállóban. A férfi nem tanúsított ellenállást, itt van egy videó az elfogásáról:

A férfiak ellen előre kitervelt emberölés vádjával eljárást indítottak, de maga a támadás indítéka továbbra sem ismert. A rendőrség még annyit mondott az esetről, hogy a halálos áldozatok teljesen hétköznapi vásárlók voltak.

Eritrea egy nagyon szegény állam Kelet-Afrika területén, innen származtak a magukat menekültnek kiadó, majd eddig ismeretlen okból svéd civleket gyilkoló bevándorlók.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »