Kijött az otthoni karanténból, meglátta a szomszédja és megverte

Egy Vâlcea megyei férfit megvert a szomszédja, mert észrevette, hogy időnap előtt kijött az otthoni elkülönítéséből. A férfi nemrég érkezett haza Olaszországból és az előírásoknak megfelelően otthoni karanténba kellett volna vonulnia 14 napig, de ő úgy döntött, hogy valami hivatalos papírért el kell ugrania a polgármesteri hivatalba.

Az utcára érve a szomszédja észrevette, hogy kijött házból, és mivel tisztában volt vele, hogy ezt nem lett volna szabad, úgy döntött, hogy önbíráskodásba kezd. Nekiment a szomszédjának és olyan súlyosan bántalmazta, hogy az áldozatot kórházba kellett szállítani az esetet követően.

A hatóságok mindkét férfi ellen eljárást indítottak, egyiküket a karanténra vonatkozó szabályok megszegése, míg másikukat az erőszakos megnyilvánulása miatt vonják majd felelősségre.

Hírdetés

Raed Arafat, az országos vészhelyzeti főigazgatóság vezetője csütörtökön közölte, hogy 4000 eurós bírsággal sújtják azokat, akik nem tartják be az otthoni elkülönítésre vonatkozó rendeletet, és a bírság többször is kiróható, ha az illető személy több ízben vét a szabály ellen.

Már számos alkalommal előfordul, hogy a külföldről hazaérkezők megszegték az otthoni elkülönítésre vonatkozó szabályokat. Ezek miatt a szabályszegések miatt szerdáig összesen 300 ezer lej értékben róttak ki bírságot az egészségügyi ellenőrök. (Observator.tv/hírszerk.)

Nyitókép: Observator


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »