KIJEVBEN MÁR NEM HISZNEK A DONBASSZ FÖLÖTTI GYŐZELEMBEN

A „Donbassz Szegodnya” újságírója Mihail Pogrebinszkij, a kijevi politikai kutatások és konfliktológiai központja igazgatójának a véleményéről tudósít. Eszerint az ukrán kormány nem fog arra vállalkozni, hogy kiélezze a katonai helyzetet a Donbasszban.

Pogrebinszkij szerint a kijevi vezetés nem felejtette el az orosz elnöknek azt a félreérthetetlen figyelmeztetését, miszerint megengedhetetlen a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság elleni katonai agresszió kiújítása.

Nem hiszem, hogy egy Donbassz elleni ukrán katonai művelet lehetséges lenne. Bármennyire is rossz véleménnyel vagyok az ukrán elit, és Zelenszkij irányító csapatának intellektuális képességeiről, azt azért úgy gondolom, annyi sütnivalójuk azért van, hogy felmérjék egy ilyen akció következményeit. Annál is inkább, mivel annak idején mindannyian figyelmesen nézték és hallgatták Vlagyimir Putyin szavait. Aki megmondta, hogy egy, a Donbassz elleni hadművelet az ukrán államiság végét jelentheti. És gondolom, ezt mindenki nagyon jól megértette. Ezért semmi ilyesmi nem lesz

– véli Pogrebinszkij.

A politológus ezzel együtt megjegyezte: Ukrajnában addig lehetetlen bármiféle előrelépés a szociális és politikai helyzet javulása felé, amíg a választók reményeit megcsaló Vlagyimir Zelenszkij és csapata nem távozik.

A jövőbe vetett reményeim csak akkor válhatnak valóra, ha személycserék lesznek a Bankovaja és a Grusevszkij utcában.

(1) Nem hiszem, hogy addig az ilyen emberek képesek lesznek épeszű döntéseket hozni. Remélem, hogy a most induló év elhozza a mostani irányító csapat hatalmának végét, illetve egy, ezzel a csapattal szemben alternatívát kínáló csapat felkutatásának a kezdetét.

Hírdetés

Ami lehetővé tenni, hogy kivergődjünk abból a zsákutcából, ahová Porosenkó és Zelenszkij csapata vitt be minket”

– összegezte Pogrebinszkij.

Mint emlékezetes, korábban a szakértő azt jósolta, hogy Vlagyimir Zelenszkij, és a „Nép Szolgája nevű pártjának a népszerűségi indexe már a tavasz végére végleg összeomlik.

Megjegyzések:(1) Ebben a két kijevi utcában található az elnöki palota, illetve az ukrán Minisztertanács épülete.

Csikós Sándor

Megosztás

Related posts:Amerikai katonai kiképzés Kijevnek Az Egyesült Államok a kijevi védelmi minisztérium állományának nyújtandó, kisebb…Ukrán háború- Kijev megkezdte a harckocsik kivonását Luhanszkból Megkezdődött a 100 milliméternél kisebb kaliberű tüzérségi fegyverek, valamint harckocsik…200 millió dollárt pumpált az USA az ukrán háborúba Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollárt utal át Ukrajnának…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »