Kijev végül nem Putyintól kapja meg a kegyelemdöfést: Demszky utazik oda tanácsokat osztogatni

Kijev végül nem Putyintól kapja meg a kegyelemdöfést: Demszky utazik oda tanácsokat osztogatni

Néhány hónap washingtoni tartózkodás után most Kijevbe készül Demszky Gábor, ahol szívesen segítene tanácsaival a városi önkormányzat újjáépítésében Vitalij Klicskónak, az egykori profi ökölvívónak, aki nemrég lett a város polgármestere – írja a Best magazin.

A volt SZDSZ-es főpolgármesterről kiderült, hogy a közelmúltban a washingtoni Woodrow Wilson Center ösztöndíjasaként több előadást is tartott a kutatóközpontban. Honlapja szerint a függetlennek mondott intézmény működési költségeinek egyharmadát az Egyesült Államok kormánya adja, de még az épület is az amerikai kormány ajándéka, az igazgatótanácsot pedig Amerika elnöke nevezi ki hat évre – derítette ki az Oxox.hu nevű hírportál.

Hírdetés

Demszky azzal indokolta a kijevi úticélt: bár szívesen vállalna olyan feladatot, amelynek közszolgálati, karitatív jellege van, valószínűtlennek tartja, hogy ezt Magyarországon megtalálhatná.

„A nagyvárosi problémák mindenhol ugyanazok. Alaposan tanulmányoztam Kijevet és az ukrán viszonyokat, így szívesen megosztanám tapasztalataimat az ottaniakkal. Már felvették velem a kapcsolatot, jelenleg levelezési fázisban tart a dolog” – mondta Demszky. Az egykori szabad demokrata főpolgármester eddig egyetlen alkalommal, 2007 decemberében járt Kijevben az akkori államelnök, Viktor Juscsenko meghívására, négynapos látogatása során azonban csupán egyetlen délelőttöt szentelt a város dolgaira – írja a Pesti Srácok.

Reméljük, a szvobodások és a Jobb Szektor tagjai nem tojással fogják dobálni, mint tették azt a budapestiek – vannak nekik sokkal hatékonyabb eszközeik is, melyek ellen az esernyő nem véd…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »