Kijev sokkal több rakéta-sorozatvetőt követel – hacsak addig Moszkva szót nem fogad, és meg nem adja magát

Kijev sokkal több rakéta-sorozatvetőt követel – hacsak addig Moszkva szót nem fogad, és meg nem adja magát

Ukrajnának hatvan többszörös rakéta-sorozatvetőre van szüksége – sokkal többre, mint amennyit az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok eddig ígért –, hogy esélye legyen Oroszország legyőzésére – mondta Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal katonai tanácsadója.

Minél kevesebbet kapunk, annál rosszabb lesz a helyzetünk. Csapataink továbbra is meg fognak halni, és továbbra is veszíteni fogunk a területeinkből – mondta Aresztovics a Guardiannak. Hozzátette: különösen akkor, ha a több tucat rakétarendszerrel rendelkező országok csak „négy vagy öt darab adományozásáról döntenek”.

Hírdetés

Azt várják, hogy Moszkva adja fel

Alekszej Danilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács minisztere válaszolt Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetéseire, miszerint abban az esetben, ha a Nyugat továbbra is fegyvereket szállít Ukrajnának, csapást mér „azokra a létesítményekre, amelyeket még nem támadtak meg”.

A Kreml diktátora azt javasolja, hogy Ukrajna ne kapjon fegyvert, adja meg magát és írja alá a feladásról szóló egyezményt. Határozottan ellenzem ezt, és úgy gondolom, hogy a feladást egy teljesen más országnak kellene aláírnia. Ez az én nyilvános álláspontom. Az pedig, hogy Putyin bármelyik városunkat megkárosíthatja rakétáival, sajnos tény – mondta Danilov. Hangsúlyozta: ha Ukrajnának elegendő forrása lenne a védekezésre, az jelentősen segítené az ellenség kiűzését – írja a 24tv.ua, melyet az Index szemlézett.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »